Gå till innehåll

Mikael63

Medlem
  • Innehållsantal

    1 570
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    132

Allt postat av Mikael63

  1. Jag använder mig av ntfy.sh och det fungerar bra. Nu skulle jag vilja ha en widget till min Androidtelefon. Widgeten ska visa det senaste meddelandet. Det medföljer ingen sådan "färdig" till appen. När jag började söka hittade jag detta: https://github.com/gethomepage/homepage/discussions/1822 Hur fixar man detta?
  2. Två teorier. 1. Dina filer med filtillägget .doc har associerats med Anteckningar (mer troligt) 2. Dina filer har fått filtillägget .txt (mindre troligt) Om du högerklickar och väljer "Öppna med" och där väljer/letar åt Word, samt markerar valet "Gör detta i fortsättningen" (eller vad det kan stå) kanske det ordnar upp sig. Vilket operativsystem har du? Tillägg: Högerklick och där Egenskaper ger en fingervisning om vad som kan ha blivit fel.
  3. Dagens version upplever jag vara väldigt resurssnål. Brev markeras nu automatiskt efter att man läst dem. (eller nja, efter att man klickat så att fokus hamnar på aktuellt brev.)
  4. Okej, då har vi egentligen gjort likadant dvs. inte ändrat mer än nödvändigt. Knepigt med de dubbletterna då? När jag testade att skicka testmail till mig själv (från svärgubbens dator) märkte jag att de inte kom fram. Svärgubben hade lite annorlunda servernamn, både för inkommande och utgående än vad jag har. Ändrade till samma som jag har (där office365 ingår i namnet) och då får jag dem snabbare. Dock längre tid än om jag skickar mail mellan mina egna konton. Jo, jag har vid flera olika tillfällen tröttnat på Thunderbird och har även testat andra klienter *) men det finns inte så många bra gratis alternativ. eM Client är ju trevlig. Tyckte den påminde om Outlook Express (en riktig e-postklient) senast jag installerade. Dock endast två konton för gratisversionen. *) Jag har ju även testat Vivaldi e-post
  5. Det torde bero på vilket program man använder för att ta skärmklipp. Jag använder ksnip och då sparas bilderna i den katalog man angivit under "Klipplagringsplats och filnamn". Vilket program använder du?
  6. OBS! Inte längre ett problem! Min svärfar har ett konto á hotmail.com. Han har Thunderbird som e-postklient. För ett par dagar sedan undrade han om/varför det ser ut som alla skickade brev har skickats två gånger. När jag via fjärranslutning kollade på detta ser jag att det är dubbletter av många brev i "Skickat". Eftersom jag också (bl.a) har ett konto a hotmail.com och också använder Tb kunde jag jämföra våra inställningar och de var likadana. Jag testade då att skicka ett test där jag använde hotmail.com som avsändare (kontot används mest för diverse inloggningar mm) och även jag fick dubblett. Efter att ha kryssat ur "Lägg en kopia i:".. .. fungerar det bra. Antingen har bådas konto blivit autokonfigurerat eller så har jag bara lagt till det med portar mm och allt annat har varit förvalt. Min undran nu är om det här är något som har ändrats eller om det alltid har varit så, att man INTE ska ha detta ikryssat? För Gmail verkar det hanteras annorlunda, där är valet ikryssat utan att det skapas dubbletter men man behöver inte ha det valet där heller. Google kanske klurar ut att det är en exakt kopia och tar bort den ena? Är inställningen/förvalet i Tb något som gäller om det konfigureras för ett POP3 kanske? Om man använder IMAP, vilket är fallet ovan blir det ju logiskt med dubbletter om man tänker efter. Ett skickat brev hamnar i "Skickat" på servern och eftersom mapparna synkas kommer det att läsas tillbaks till den lokala "Skickat". Om man då väljer att lokalt skapa en kopia i den lokala "Skickat" blir det ju två, både lokalt och på servern eftersom kopian synkas "uppåt".
  7. Är valet "Gör ingenting" valt även för Flyttbar enhet och Minneskort?
  8. Åtminstone i varningsrutan. "Klicka OK om du är säker på att du vill ta bort hela denna tråd"
  9. Flatpak verification is extremely important Läs mer här: https://blog.linuxmint.com/?p=4675
  10. Det har väl varit uppe till diskussion tidigare, att kanske förhindra att man (själv) kan ta bort sin egen tråd OM någon annan svarat? Att ta bort en påbörjad tråd som ingen svarat på har jag gjort några gånger. (Skriver & postar först, tänker sen)
  11. Hm.. om jag väljer Radera regler - hela bladet och sedan markerar alla celler, Ny regel, genom att använda en formel, klistrar in villkoret, formatera, mönstertyp 6,25 % grå OK,ejar så kommer cellens fyllnadsfärg att visas "bakom" mönstret. Tillägg: Detta fungerar också om jag enbart väljer kantlinjer, röd, övre och nedre. Så fort jag väljer att redigera regeln (formateringen), även om jag väljer samma som tidigare, döljs cellens fyllnadsfärg bakom mönstret =?? Nu skulle jag kanske behöva ett annat mönster låt säga 4 % grå eller om det gick 4 % grön eller liknande. Tillägg: Man behöver alltså radera alla regler skapa ny regel och direkt välja andra alternativ än vad som finns under fliken Fyll i.
  12. Det verkar ha berott på dåliga/gamla bläckpatroner. Med nya sådana skrivs det ut korrekt. Pages/Word måste hantera/använda bläcket på annat sätt än vad Anteckningar gör.
  13. Jag tycker dessutom att utskriften inte blir lika svart som tidigare. 28 % toner kvar, har skakat på patronen. Hittar ingen inställning för svärta ("Eco" är av) Ja så är det ju. Vi har resonerat lite här och kommit fram till att vi beställer toner när det är dags och kör på tills skrivaren ger upp, eller tills ny trumma behövs. DÅ får vi köpa en ny och då en som kanske är lite "bättre" än vad som skulle köpas in nu. Troligen blir det, om det köps nu, en av de billigaste. Vissa märken som ex. Brother utgår av principskäl även om jag har goda erfarenheter från en Brother-skrivare på en tidigare arbetsplats. Denna Samsung har ju levererat bra och Samsung är nog överst på listan över tänkta fabrikat. På andraplatsen hamnar Canon men enbart tack vare goda erfarenheter av nuvarande bläckstråleskrivare. Ingen erfarenhet av Canon-laser. HP kunde ju göra skrivare en gång i tiden (HP LBP4) men jag tycker att HP inte längre är som de en gång var. Oavsett fabrikat måste den gå att ansluta via USB och via LAN/WLAN
  14. Om jag skulle uppleva problem med Edge skulle jag troligen börja med att återställa alla inställningar Om felen inte blir avhjälpt skulle jag byta webbläsare.
  15. Bakgrund: Jag arbetar (inofficiellt) hemifrån på heltid, när jag inte är ute hos kund. Jag har en gammal (monokrom) laserskrivare som nu har spottat ur sig 20090 sidor. Skrivaren fungerar fortfarande bra men det närmar sig köp av toner. Den används "privat" men även en del arbetsrelaterat skrivs ut. Större mängder utskrifter skriver jag ut hos kunden, antingen på plats eller hemifrån (en kollega hos kunden tar hand om dessa) Förra omgången toner bekostades av min arbetsgivare och det torde fungera även för nästkommande omgång men problemet är att skrivaren är så pass gammal att tonern inte ens fanns hos pappersgrossistens leverantör. Nuvarande tankegång är att jag helt enkelt beställer toner och bekostar den själv. Dilemmat är detta med åldern på skrivaren. Köpa ny toner till en gammal skrivare som kanske "knäar snart? Köpa ny skrivare när den gamla fungerar - är det försvarbart? I så fall - skaffa en färglaser? Nej, vi har inte haft behovet tidigare och ser inget kommande behov. (Har en bläckstråleskrivare) Skaffa en som hanterar A3? Nej inte ekonomiskt försvarbart. Hur skulle ni ha gjort vid motsvarande situation? Är 20090 sidor mycket eller litet i sammanhanget för en "hemmaskrivare"? Annat att ha i åtanke?
  16. Ja det hade ju varit smidigt med en .bat för att hantera detta. Dock så hänger sig kommandot på "disable" och enda vägen att få tillbaks kortet är en omstart.
  17. Uppdateringen tycks ju avse Bitlocker och om inte den används ser jag ingen vits att försöka få in den uppdateringen.(?)
  18. Problemet gäller en gammal dator som jag skrivit om i annan tråd och i ett av inläggen där beskriver jag problem nätverksanslutningen. Dessa problem har fortsatt. Det kan vara omväxlande "ansluten men inget internet" och "kunde inte ansluta till nätverket". Någon gång har "felsökaren" åtgärdat problemet och så har det fungerat ett tag. Nu idag när jag startade upp var det omöjligt att kunna ansluta till nätverket. Har testat med datorleverantörens (Fujitsu) driver (för Windows 7) men jag får info att Microsofts driver är bättre. Så hittade jag hos Dell en drivrutin med exakt samma namn men den är inte heller för Win10-64 och då fungerade det direkt att ansluta. Det höll i sig i säkert hela 13 minuter. Nu går det ansluta men inget internet. I Linux kan man vid liknande problem starta om själva nätverkshanteraren vilket brukar medföra att det lirar igen. Finns kommando för det även i Windowsmiljö? Att slå av/på nätverkskortet med fysisk knapp, som finns på den datorn, påverkar inget. Är ju inte jätteviktigt, jag har W10 på den datorn bara för att jag testade att installera och kan testa diverse program utan att söla ner jobbardatorn. Intel Wireless WiFi Link 4965AGN EnhetsId 8086/4229 Fujitsu Lifebook E series E8410
  19. Sitter inte med Windowsdatorn nu (för att själv kolla) men kan det vara så att de olika valen i början endast påverkar efterföljande dialoger? (Vad som ev. är förifyllt med port osv.)
×
×
  • Skapa nytt...