Kird

Medlem
  • Innehållsantal

    37
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    2

Om Kird

  • Rank

Kontaktmetoder

  • ICQ
    0

Senaste besökare till profilen

2 487 profilvisningar
  1. Hej Cecilia! Efter ha läst genom din utförligt beskrivna "möjliga" förklaring, har jag tänkt till. Barnbarnen överför bilder till datorn, från sina mobiltelefoner, som dom tycker morfar skall ha att titta på från deras olika aktiviteter. Det är androidtelefoner. Jag har inte satt mig in i hur det går till men det skall göra hädanefter! Tack för att du lärde mig något nytt och kunskap är aldrig fel! Mvh Kird Ps. det slutar väl med att jag får skaffa en sådan telefon.Ds
  2. Hej Cecilia! Jag har scannat men ingenting hittades. Det känns ändå osäkert men låter det vara en vecka eller två - så får jag se om det återkommer. Mvh Kird
  3. Hej! OS=W8.1. Säkerhetsprogram=MBAM+WD. MBAM blockerar utgående trafik i portarna: 62797+49217. Programmet som vill ut är "storage". Varför? Har inte installerat något sådant. Räcker det inte med MBAM utan måste kompletteras med AdwCleaner? Jag kan inte förklara bättre än så här. Min osäkerhet är om det finns rester av programmet kvar och ställa till det framöver. Tack för svaret och länken! Mvh Kird
  4. Hej! Jag har fått in; storage.googleapis.com i datorn. Den försöker styra över till olika adresser(IP) via porter: 62797+49217. När jag söker på det verkar det handla om adware, malware och oönskade program. Jag har MBAM+WD i W8.1. MBAM blockerade trafiken. Jag gjorde en systemåterställning för att ta bort oönskade program. Efter två dagar har inte MBAM varnat för ytterliggare trafik från programmet. Men jag är ändock osäker på om något finns kvar. Finns det någon bra lösning för att kontrollera detta och isåfall ta bort det? Tacksam för hjälp! Mvh Kird
  5. Hej! Återkoppling; Cecilia, jag har nu kört en vecka med den inställning du hänvisade till(i MBAM) och inga konstigheter har visat sig. Ändrade också i(W10) MBAM för säkerhets skull fast det funkat där utan konstigheter tidigare. Hela det här problemet har tydligen påverkat WU(W8.1) funktion. Viktiga uppdateringar går från och till inte att installera medans valfria alltid går bra. Vid felsökning visas olika felkoder samt att WU måste repareras. Jag har kört DISM med förhöjd k-tolk mot en fysisk avbildning(DVD) men får upp(error 87)? Det är kanske fel tråd att ställa frågan i? Mvh Kird
  6. Hej! Cecilia, jag har nu fixat inställningen du hänvisade till. Förra gången förstod jag inte vad inställningen i MBAM hade att göra med Ww:s åtgärdscenter. Jag skyller på min dåliga engelska. Vi låter det vara en vecka och se hur det funkar med den nya inställningen. Varmt tack! Mvh Kird
  7. Hej! Jag återkommer med en ny fundering. WD och MBAM vill inte "samsas" = WD inaktiveras. Har kört c:a 1 vecka nu utan MBAM. WD och WU(windows update). har funkat utan problem. Det gör mig lite frusterad över MBAM! Är det medvetet eller en programeringsmiss? Jag laddade ner CCleaner och körde en registeranalys och är vad den visade. Har MBAM raderat nyckeln till autostartprogrammet(WD)? Hur kan man återställa detta i så fall(utan ominstallation)? Jag har inga kunskaper om registerhantering och är tacksam för både råd och dåd! Mvh Kird Saknat Autostart-program "%ProgramFiles%\Windows Defender\MSASCuiL.exe" HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  8. Hej! Jo, det är samma version i bägge(3.0.6.1469. Vi åker bort idag så jag tar tag i det till helgen. Det funkar ännu som det skall. Mvh Kird
  9. Hej! Tack för all hjälp! Nu är det löst. Man lär sig något nytt varje dag. Den enda fråga som "gnager" i huvet - varför funkade det klockrent i W10? Jag skall kolla igenom inställningarna i bägge(W8.1+W10) och se vad som skiljer i MBAM.
  10. Hej! Tack, Göte! Där satt problemet. Har en annan dator med W10 och där funkar det. Nu har jag in/avaktiverat licensen 3ggr. med omstart av datorn och varje gång jag aktiverar licensen inaktiveras WD?! Jag har i MBAM också bockat ur sökning efter "spökprogram" då min misstanke var att MBAM uppfattade WD som ett sådant. Märkligt det här. Mvh Kird
  11. Hej! WD(W8.1Home) har inaktiverats. Har MBAM som enda säkerhetsprogram+WD. Jag har "googlat" om problemet och de lösningar(2) har ej funkat. Jag adm,konto men jag kan inte öppna WD. Någon fil verkar vara korrupt eller saknas. Hur det har gått till har jag ingen aning om. Inga nya program har installerats under veckan samt att uppdateringar fungerat till WD till i onsdags. Jag har försökt med systemåterställning men även det har misslyckats. Är ominstallation av OS enda lösningen? Hoppas att någon vänlig själ har en lösning på problemet. Mvh Kird