Jump to content

avstängningsknapp på skrivbord


margrehte

Recommended Posts

Jag vill ha klassisk startmeny men nackdelen då är att gubben min inte fixar att stänga av datorn, en gång hade jag den på skrivbordet (röd o fin) men vid googling nu så hamnar jag på http://wwwebbmaster.com och tipset att skriva bla rundll.exe,,datorn hittar dock inte den filen så måste finnas annat tips för att få avstängningsknapp på skrivbordet, vill inte gå in i registereditorn.

Link to comment
Share on other sites

På följande sida har Stenis skrivit klart och tydligt hur man fixar en genväg som stänger av datorn som du önskar; http://www.tipsomvista.se/windows-xp/avanc...ia-genvaeg.html

Vill du så kan du också byta ut standardikonen mot en som ser ut som en avstängningsknapp genom att högerklicka på genvägen och välja EGENSKAPER-> GENVÄG -> BYT IKON... nu vet jag inte om det just finns en sådan ikon som standard eller inte i Windows men har för mig det.

Hoppas detta var till någon hjälp. :P

EDIT: Såg att tipset var skrivet för Windows XP och du verkar ha Vista men kanske fungerar det på samma sätt i Vista? Hittade även följande klipp efter lite snabbt googlande; http://cnettv.cnet.com/2001-1_53-50002474.html

Kom ihåg att Google är din vän :lol:

Link to comment
Share on other sites

Nix och har testat alla 3, så då att datorn är lite tetig så jag får väl fortsätta med att byta startmeny när jag lämnar datorn.Tack för hjälpen och länken till cnettv.
Så du menar alltså att det inte fungerar? det var märkligt, har du gjort precis som han i klippet visar att man ska göra?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...