Jump to content

Problem med att installera diverse program.


spara16

Recommended Posts

Tjena, jag har nyss börjat använda min gamla dator igen ( min nya är knäpp ) och tydligen så är denna det också. Jag kan inte installera om program efter det att jag tagit bort dem. När jag försöker installera firefox igen så kommer det bara upp att filen är corrupt ( vilket den inte är då den kommer från firefox sidan ) har även problem med att installera andra program som t.ex VLC det kommer upp en hel del rad med text då. Står dock inget viktigt tror jag står bara att det blev fel sen typ c/users/documents etc etc.

Om någon skulle vara snäll att berätta för mig vad som har gått fel här skulle vara hemskt snällt :) eller försöka hjälpa mig att klura ut det.

Off topic, Min nya dator som sagt har problem med svåra ''frysningar'' vid uppstart väl inne på skrivbordet så kan det ta upp till 20 minuter innan jag kan göra någonting, fryser sig även väldigt ofta när jag surfar på internet t.ex men inne i spel så sköter den sig ganska bra men fryser sig även där ibland. Jag har planerat att installera om den med windows XP men då jag inte fick med mig några drivrutiner när jag köpte den ( en ny packard bell ) så vet jag inte om jag törs installera XP då man är på deras hemsida så finns det inte drivrutiner till XP os, nu undrar jag om det verkligen spelar någon roll vilket OS jag har när jag installerar dessa drivrutiner?

Tack på förhand.

Link to comment
Share on other sites

Lite info om datorerna hade underlättat. Märke och produktnamn till att börja med!

Nya datorn - Har du uppdaterat alla drivrutiner?

Gamla datorn - Om du laddar ner installationsfilerna med en annan dator och för över dom med ett usb-minne eller cd-skiva, hur fungerar det då?

Link to comment
Share on other sites

Den gamla datorn har inget märke satt säga det är en amd 64 2,0ghz 2gig ram, 256 mb radeon, 200gig hårddisk.

Den nya datorn den är en packard bell med intel E-sen massa siffror, iaf 2.6 ghz dual-core, 4gb ram, 1gb gforce gt220, hårddisk 1 TB.

Det är väl den info jag vet om datorerna :P iaf till den nya har jag sökt efter nya drivrutiner till allting men inget verkar hjälpa :S står att det är up to date etc.

Link to comment
Share on other sites

Om du tittar bak på nya datorn så finns där en klisterlapp med "Modellnamn" eller "Produktnamn" eller liknande. Det behövs för att kunna hitta eventuella uppdateringar och liknande.

Vad gäller gamla datorn så gissar jag att filerna blir korrupta när du laddar ner dom... därför ville jag att du skulle prova att ladda ner med en annan dator och föra över installationsfilen.

Link to comment
Share on other sites

Model: s3720 men det finns inga drivers till någon med det modelnumret på deras hemsida :S

Jag kan tyvärr inte överföra till denna dator då min nya är riktigt knäpp och gå ut på internet är inte en möjlighet.

Edited by spara16
Link to comment
Share on other sites

Jag har en Imeadia PTU.33.ptv.33 eller vad det nu är :) det är iaf den med 33

Jag har just nu windows 7 home premium 64, jag kan inte installera om windows 7 på den datorn just jag kan bara installera XP på den.

Edited by spara16
Link to comment
Share on other sites

Väldigt svårt att säga vad det kan bero på. Kanske någon här kan hjälpa dig att göra en malware-koll.

Nu kan jag inte Packard Bells upplägg men jag misstänker att du har en återställningspartition på disken som du når med någon F-tangent vid start... ifall du skulle vilja göra en återställning till leveransläget.

Under Document på nedladdningssidan har du manualen "Generic User Guide" på svenska. Där kan du läsa hur du gör en systemåterställning. Sidan 50 i manualen.

Edited by e-son
Link to comment
Share on other sites

Har nu installerat chipset ( gjort förut men utan framsteg ) men nu installerade jag om chipset samt VGA och det ser riktigt ljust ut, den har varit igång i ca 30 minuter utan att frysa sig jag kan även streama filmer :D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D::D:D:DD slår volter nu fan ifall den håller hela kvällen :D:D:DD:D:D::DDD:D:D

Link to comment
Share on other sites

Det gjorde den inte nej, där kom lagget tillbaka men det (känns) som att det är mindre nu iaf eller inte vet jag, ska fan spränga datorfan nu varje gång man provar något nytt och tror att det äntligen fungerar så kommer skiten tillbaka -.-

Link to comment
Share on other sites

Du skulle kunna prova med senaste grafikdrivrutinen från chip-tillverkaren. men då får du först kolla om du har ATI eller nVidia... såg att det fanns bägge varianter på hemsidan. Du kan se i Enhetshanteraren/Bildskärmskort vilket grafikkort du har.

nVidia download

ATI Catalyst download

Edited by e-son
Link to comment
Share on other sites

Kan tro mig veta vad som är felet, tror det är att jag har för lite minne, den har allokerat ca 1700-2000 mb minne varav min 4000 totala när jag körde några program som windows, msn, firefox etc så använder den nästan allt mitt minne jag hade endast 400 ledigt minne när jag hade så lite, kan det vara det att jag har för lite minne för win7 helt enkelt eller?

Link to comment
Share on other sites

Alltså, jag vet inte vad som är problemet men nu upplevde jag det för första gången på flera månader igen, när jag streamar en film i helskärm så får jag typ blackscreen, det kommer en jävla massa ljud låter illa som fan och det enda jag kan göra är att slå av den på knappen, det brukade hända mig ofta förut när datorn var ny. Jag tror att detta är vad som har skapat problemet.

Link to comment
Share on other sites

Jag har även nu observerat prestandan i aktivitetshanteraren och det ser ut som att även fast datorn är frusen typ så jobbar inte processorn eller minnena särskilt mycket ca 20% processor som mest och typ 30% minne :S tycker ju som att om det nu går trögt för den så ska den ju jobba mer inte ligga och slacka så att säga.

Link to comment
Share on other sites

Testa hårddisken med det testprogram som tillverkaren av den har på sin webbplats. Om du inte vet vilken tillverkare det är av hårddisken så kan man ofta få fram det genom att titta i Enhetshanteraren (högerklick på Den här datorn - Hantera) eller i BIOS, där brukar det stå åtminstone ett artikelnummer för hårddisken som man kan googla på för att få fram tillverkaren.

Det är oftare lättare att gå via sidan http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 för att hitta testprogrammet än att leta på tillverkarens webbplats.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...