Jump to content

Bluetooth


Recommended Posts

Hejsan!

Är datorn inställd för att kunna ta emot via bluetooth? Att skicka är en sak men ta emot är inte lika enkelt. Hur ser det ut på datorn när du skickar till den? Får du förfrågan var du vill spara osv? Eller har du förinställt vilken mapp mottagna filer ska sparas?

Hur är din dator bluetoothförberedd? Via dongle eller inbyggt?

Hittade detta på en supportsida för mobiltelefoner. Misstänker att det i stort är tillämpligt för alla OS och alla telefoner:

Överföra information trådlöst till en dator

1: Aktivera Bluetooth™-funktionaliteten i din telefon och gör telefonen synlig. För mer information se Aktivera Bluetooth™-funktionaliteten och göra telefonen synlig.

2: Upprätta en Bluetooth-koppling, aktivera sedan datorn så att den tar emot trådlösa överföringar via Bluetooth. Om datorn har Windows Vista eller Windows XP SP2 och datorns Bluetoot-kort har stöd för din Windows-version gör du följande:

a ) Öppna Bluetooth-enheter från Kontrollpanelen i datorn och klicka sedan på fliken Alternativ.

b ) I Windows Vista väljer du Tillåt att Bluetooth-enheter hittar den här datorn. I Windows XP SP2 väljer du Starta upptäckt och Tillåt att Bluetooth-enheter ansluter till den här datorn.

c ) Skapa en Bluetooth™-koppling mellan telefonen och datorn. För mer information se Bluetooth™-koppling.

d ) Under fliken Alternativ i Bluetooth-enheter, välj Visa Bluetooth-ikonen i meddelandefältet.

e ) För att din dator ska kunna ta emot trådlöst med Bluetooth högerklickar du Bluetooth-ikonen längst ned till höger på skärmen och väljer Ta emot en fil.

3:Nu kan du börja överföra trådlöst. Välj en artikel i telefonen som du vill överföra trådlöst. Artikeln kan vara en avtalad tid i din kalender, en uppgift, ett kontaktkort eller en fil.

4:För att överföra en kontakt trådlöst, klicka på Meny > Skicka kontakt > Trådlös överföring. För att överföra annan typ av information trådlöst, klicka på Meny > Trådlös överföring [typ av artikel].

5:Klicka på namnet på den enhet du vill överföra trådlöst.

6:Om du överför en artikel i kalendern, en uppgift eller en kontakt trådlöst till din dator och den inte läggs till i Outlook automatiskt väljer du Fil > Importera och exportera i Outlook för att importera den.

// Manneman

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...