Jump to content

Google lägger ned stödet för IE9


JoWa
 Share

Recommended Posts

För drygt ett år sedan meddelades att Google lade ned stödet för IE8, och nu, när IE11 har släppts, är det dags att ignorera IE9.

 

Källa: End of support for Internet Explorer 9

 

Google’s test plans have been adjusted to now stop all testing and engineering work related to Internet Explorer 9 (IE9), as Internet Explorer 11 (IE11) was released on 17 October 2013. End users who access Gmail and other Google Apps services from an unsupported browser will be notified within the next few weeks through an in-product notification message or an interstitial pages with information about modern browsers and how to upgrade to them.

 

Detta påverkar endast användare av Windows Vista, där IE9 är den sista IE-versionen, och användare av Windows 7, som ännu inte har uppdaterat till IE10.

Link to comment
Share on other sites

Nu är nog detta ganska ovidkommande för de flesta hemanvändare och användare på detta forum då det gäller google apps för företag, skolor och myndigheter, inte hemsidan/sökmotorn "google" vilket vissa lätt kan tro.

 

 

Editions included: 
Google Apps for Business, Education, and Government

 

Edited by si3rra
Link to comment
Share on other sites

Googles tjänster, t.ex. Gmail, är såvitt jag vet inte olika konstruerade för Google Apps-kunder och för andra användare. Kommande uppdateringar av tjänsterna kommer inte att testas i eller tillåtas begränsas av IE9 (och äldre IE-versioner). T.ex. kan tjänsterna nu använda html5-funktioner som IE9 inte stöder.

Edited by JoWa
Link to comment
Share on other sites

Kan tyvärr inte hitta någon information om att det skulle gälla annat än "apps"-användare.

 

 

För organisationer som är beroende av gamla versioner av Internet Explorer kan det eventuellt vara lämpligt att använda dubbla webbläsare.

 

Google Apps-användare med webbläsare som inte stöds kan konstatera att vissa funktioner inte fungerar eller att vissa applikationer inte går att läsa in. Till exempel:

  • Kalender: Kalendrar visas i skrivskyddat läge.
  • Gmail: Gmail-användare omdirigeras till gränssnittet med vanlig HTML i Gmail.
  • Dokument: Ritningar och presentationer visas inte korrekt

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du citerar hjälpen för Apps (via en länk från Apps-bloggen), så vad väntade du dig? Det är i Apps-bloggen Google först meddelar indraget stöd för en webbläsarversion. Övriga användare får småningom informationen då de försöker att använda någon av Googles tjänster med en för gammal webbläsare, såsom redan är fallet med än äldre versioner av IE. Såhär ser det ut då man försöker att använda Gmail (som nämns i Apps-bloggen) med IE6:

 

post-7701-0-70992100-1383769665_thumb.pn

 

Man kommer till https://mail.google.com/mail/u/0/h/yb94fikwghvt/?&v=bi&n=A Klickar man där på ”Nej tack” öppnas den begränsade html-versionen av Gmail:

post-7701-0-02407600-1383769777_thumb.pn

 

Även av Google Sök används en enklare version i IE6.

 

Och försöker man att använda Google+ har man ingen framgång: https://plus.google.com/not-supported/?ref=/

post-7701-0-29291600-1383769899_thumb.pn

 

I Gmail-hjälpen är det något otydligt uttryckt: ”I allmänhet stöder Gmail nuvarande och tidigare huvudversioner av Chrome, Firefox, Internet Explorer och Safari på en rullande basis.” På engelska: ”In general, Gmail supports the current and prior major release of Chrome, Firefox, Internet Explorer and Safari on a rolling basis.” Notera att release står i singularis, och således avser en äldre version.

 

Men jag förstår inte riktigt poängen med den diskussion du startade. Ifrågasätter du att stora webbtjänster med tiden lägger ned stödet för gamla webbläsare? Det är väl det mest självklara webbutvecklare kan göra. De slipper testa allt på en föråldrad webbläsare med allt färre användare, de slipper hålla tillbaka utvecklingen av tjänsten/webbplatsen, och de bidrar till att användare överger föråldrade webbläsare. Eller menar du att Gmail skulle stödja de tre senaste IE-versionerna för användare som inte är Apps-användare?  :blink: Och hur skulle det gå ihop med ”Google’s test plans have been adjusted to now stop all testing and engineering work related to Internet Explorer 9 (IE9)”?  :wacko: Slutar de att testa och utveckla för en äldre webbläsare drabbar det förstås alla användare av den webbläsaren och en viss tjänst, t.ex. Gmail.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...