Jump to content

Netplwiz för autoinloggning


Hans42

Recommended Posts

Av bekvämlighetsskäl kör jag netplwiz för autoinloggning när jag startar min PC. Men på senare tid så måste jag knappa in lösenord manuellt när datorn stått oanvänd och skärmsläckare gått igång. Hur kan jag fixa till detta så att jag slipper knappa in lösenord "i onödan"?

Link to comment
Share on other sites

Nja, jag har varit inne på inställningar för skärmsläckare, och visst kan man ändra timeout för skärmsläckare, och sätta t ex 60 min. Men  det är inte det jag är ute efter. Det hjälper förresten inte heller.

Vid uppstart av datorn fixat netplwiz inloggningen automatiskt (oberoende vilken okänd person som startar datorn. Jag skulle vilja ta bort kravet på inloggning helt. Men Microsoft fixar väl snart så att netplwiz inte funkar överhuvudtaget......

Säkerhet är bra, men det får inte ställa till med onödigt besvär för användarna. Man måste kunna få välja och avgöra själv.

Edited by Hans42
Link to comment
Share on other sites

Du ska inte gå in på inställningarna för en specifik skärmsläckare utan i rutan där du väljer vilken skärmsläckare du vill ha och hur lång tid det tar innan den går igång så finns även en kryssruta för om det ska krävas inloggning när man aktiverar datorn ur skärmsläckarläget. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...