Jump to content

Min position?


-64

Recommended Posts

Alldeles nyss kom det upp en liten ring med en prick nere i aktivitetsfältet till höger. Jag satte pekaren på den och det kom upp en liten ruta. Det stog: Din position används. Ringen försvann efter någon ½ minut.

Jag har aldrig sett det meddelandet förut. Det kom uppdatering för någon vecka sedan. Är detta något allvarligt eller är det som resultat av alla cookies? Ikonen för Windows Shield visar en blåmärkt  sköld. Det tolkar jag som att allt är väl?

Link to comment
Share on other sites

Det har åtminstone inget med cookies att göra.

En möjlighet kan vara att en flik i en webbläsare kollar var i världen du är och en annan att det är Windows i sig. Du kan läsa om det här där det också står var man hittar olika inställningar: https://support.microsoft.com/sv-se/windows/windows-platstjänst-och-sekretess-3a8eee0a-5b0b-dc07-eede-2a5ca1c49088

 

Link to comment
Share on other sites

Ens position kan användas för både bra och dåliga syften så det är ju bra att ta reda på vad som vill veta var man är. Det är ju t ex väldigt bra när ens GPS-app vill veta var man är men det är ju mindre bra när Google vill veta det för att kunna spåra en och ge en reklam baserad på var man är (om man just inte vill ha reklam från närliggande affärer).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...