Jump to content

Lite gnäll på HP service


Recommended Posts

Batteriet i min HP Pavilion 17 sade upp sig. Det är garanterat tomt efter snart 9 år och går inte att ladda längre. Det är datummärkt vid tillverkningen. Det finns ju ingen garanti kvar, men jag försökte få veta om det fanns någon hjälp över huvud taget. Det står faktiskt ett HP Spare nr på det. Därför ringde jag HP Support för att få veta om det fanns något någonstans?

Först är det ju telefonkö. Sedan kommer man fram och skall välja med knapptelefonen beroende på vilken produkt och ärende o.s.v. Då läser dom upp att "besök webbsidan bla - bla - bla" Därefter bryts samtalet! Det är naturligtvis en dator som bryter. Om man försöker igen och lurar knappvalet lite så kan man komma till en levande människa som svarar. Men vederbörande har inga svar på mina frågor och kan ingen teknik. Ger bara hänvisningar till en rörig och kundovänlig och användarovänlig privat men tydligen samarbetande med HP, webbsida. Man uppmanas bl.a tala i en mikrofon. Jag har ingen mikrofon. Så jag gav upp.

I går hade jag ärende till en välkänd Gigantisk stormarknad för hemelektronik och vitvaror m.m. Jag passade på att fråga där om mitt batteri. Jag hade en bild på batteriet med HP Spare-numret. På mindre än två minuter hade jag ett kvitto i handen med en beställning på ett nytt batteri! Om jag var villig att betala lite extra kunde jag få det levererat hem till mig, men jag valde att hämta det i butiken och jag skulle bli meddelad med ett SMS när det fanns där. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag kan berätta att jag satte i mitt nya batteri i datorn måndag 12 september. Det tog ungefär en vecka att sedan jag beställde det på den "Gigantiska" stormarknaden. Pris totalt 500 kr. Det är ett piratbatteri eller som det brukar heta med ett finare ord: Eftermarknadsprodukt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...