Gå till innehåll

Lägg ned och stäng av notiser?


_.M
Gå till lösning Löst av Cecilia,

Recommended Posts

Visst sjutton finns eller fanns det en funktion att om man lade telefonen med skärmen nedåt så stängdes notifieringar av? Vad kallas funktionen? Jag upplever att det inte fungerar på min Samsung, men det är kanske något man måste aktivera?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Lösning

Kan det vara det som den här sidan skriver om halvvägs ner?
https://www.howtogeek.com/798418/how-to-mute-calls-by-flipping-your-android-phone/

Men jag tycker det verkar som att det bara gäller telefonsamtal. Att stänga av notisljud mm beskrivs på sidorna https://support.google.com/android/answer/9069335?hl=en och https://www.makeuseof.com/tag/how-to-automatically-silence-restore-your-phone-to-ringer-mode-android/ men där är det inget om uppochner. Sidan https://techwiser.com/quick-ways-to-silence-samsung-galaxy-phone/ handlar om just Samsung Galaxy om det skulle finnas någon specialgrej där.

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1 timme sedan, _.M sade:

en funktion

Ja exakt den funktionen skulle jag ha behövt ungefär när ditt inlägg postades, det var då ett jädrans plingande i Telegram..

Det finns i min mobil något som heter Lägen och rutiner. Under rutiner kan man lägga till "NFC-taggat" som trigger och jag har nu en tanke om att ha en NFC-tagg liggandes på ett ställe där jag enkelt kan lägga mobilen vid behov.

Återkommer oavsett resultat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1 hour ago, Cecilia said:

Kan det vara det som den här sidan skriver om halvvägs ner?
https://www.howtogeek.com/798418/how-to-mute-calls-by-flipping-your-android-phone/

Ja, Tysta med gester heter tydligen funktionen på en Samsung. Säger att den tystar inkommande samtal och alarm. Och jag antar att det inte betyder e-postnotifikationer vilket var det jag önskade. Eller det dumaste någonsin, när det är inställt att vid ett visst klockslag så ställer telefonen om sig i sov-läge vilket betyder att den stänger av samltiga ljud och allt. Så notifierar dom en med en ljudsignal... 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Postad (redigerade)
1 timme sedan, Mikael63 sade:

Återkommer oavsett resultat.

Nej, inte bra. Man kan visserligen använda en NFC-tagg för att försätta mobilen i "Stör ej" men inställningen "Hur länge?" ignoreras. Telefonen är i stör ej-läget tills man avaktiverar det eller använder en annan NFC-tagg för att göra det. Det gick inte heller att bygga på "Vad ska hända" med ex. "Vänta 30 minuter, avaktivera Stör ej".

Dessutom tycker jag det är baklängestänk när det gäller NFC-tagg. Funktionen skrivs till taggen. Tycker det borde vara tvärtom, att man väljer valfri tag som läses av och sedan fungerar den tillsammans med funktionen.

Som akutlösning kan det fungera, ex. om man sitter i ett teamssamtal/-möte, telefonen börjar leva om och man flyttar den till taggen i stället för att hitta inställningar för det.

Tillägg: Nej, telefonen får inte vara i låst läge när man gör detta. Går bort helt då.

Redigerad av Mikael63
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...