Jump to content

Offentligt nätverk blockar mail


Recommended Posts

Jag kan inte komma åt min webmail (MissHostning) ifrån ett offentligt nätverk. På andra nätverk går det bra. Har även försökt med VPN utan att lyckas. 

Är detta pga brandvägg eller annat och vad kan jag göra för att nå min webmail?

Tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Menar du Miss Hosting?
https://misshosting.se/tele2
Har du i så fall bett Miss Hosting om hjälp? Om tjänsten verkligen är värd sitt femstjärniga omdöme från 2021 https://se.trustpilot.com/review/misshosting.com?page=37 borde  någon därifrån kunna förklara varför du nu inte kommer in på din webbmejl från ett offentligt nätverk. (Jag antar att du har kommit in den vägen tidigare.)

Här https://misshosting.se/blogg/varfor-ar-det-sa-viktigt-med-bra-vpn står det: För frågor och information, kontakta gärna Miss Hosting redan idag på 08- 52 52 73 00 eller support@misshosting.se.
Men den länken handlar förstås om Miss Hostings VPN.
I misshosting-hjälpen https://misshosting.help/sv/ kan man klicka på rubriken E-post
och får då upp https://misshosting.help/sv/collections/1084352-e-post dvs 17 frågor, t ex Var kan jag hitta min e-postservers inställningar? och Hur kommer jag åt min Webmail? Jag vet dock inte om svaren på de frågorna är till någon hjälp. Använder du denna länk för att logga in?
https://webmail.mhmail.se/ Felet ligger knappast hos din brandvägg, speciellt inte om du använder Windows egna brandvägg och inte har specialkonfigurerat den på något sätt,  utan felet ligger hos Miss Hosting.

Edited by mbgtmari
Link to comment
Share on other sites

16 timmar sedan, Jepz sade:

Jag kan inte komma åt min webmail (MissHostning) ifrån ett offentligt nätverk. På andra nätverk går det bra. Har även försökt med VPN utan att lyckas. 

Är detta pga brandvägg ...

Vad avser du med "offentligt nätverk", nätverk på ett café, ett hotell, på t ex en flygplats, eller menar du inställningen "offentligt nätverk" i en brandvägg? Oavsett vilket förstår jag inte vad mejltjänsten skulle reagera på, eller på VPN'et. Men något verkar det ju vara som blockerar.
Göra ett trådlöst nätverk offentligt eller privat i Windows - Microsoft Support

Inställningen "offentligt nätverk" kan användas oavsett om man befinner sig hemma eller på t ex ett café, liksom inställningen "privat nätverk". Med "offentligt nätverk" inställt ska inga andra kunna se den egna datorn (så även på ett nätverk hemma), men för trafik som initieras från datorn bör ju svar kunna komma tillbaka.

Är inte säker på att problemet beror på Miss Hosting, men så klart värt att ta kontakt och fråga.

När det gäller VPN reagerar jag redan på första meningen på sidan som mbgtmari länkar till.
"Genom att använda VPN skyddar du dig själv, dina uppgifter och data på internet."
Varför är det så viktigt med bra VPN? | Miss Hosting

På ett öppet nätverk/publikt WiFi skyddar VPN trafiken mellan den egna datorn (mobiltelefonen, surfplattan) och accesspunkten (och till VPN-tjänstens server) vilket förstås är en anledning till att använda VPN. Men från VPN-servern man använder till det man ansluter till, via internet, så skulle trafiken kunna läsas av om inte själva datat också är krypterat, om man besöker t ex en webbplats som inte använder https, m m. Bara en reflektion apropå det påstådda.

Så blir du lurad via öppna nätverk (internetkunskap.se)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...