Jump to content

Problem med Canon IXUS 90is i Vista


Recommended Posts

Jag köpte en canon ixus 90is och har nu tagit några bilder och skull vilja för över dem till min bärbar, men när jag kopplar in sladen från kameran till usb på datorn hander det inget. totalt inget. det går inte ens att hitter den i utförskeren. Om jag tar ut minneskortet (sandisk sdhd ultra II) och stoppa i den direkt i datorns kortläsare säger datorn att det måste inställeras nya drivrutiner, men det verkar inte finnas någonting på varken HPs eller canons hemsida.

provade även med den usb kortläsare (sddh 311) som följade med kortet, med igen saknas det drive rutiner!!!

Men, kameran fungerade direkt i tjejens apple, så sladen/kameran verkar ok.

Jag blir crazy här nu.

Det fanns inte någonting i kartongen med kameran förutom canons engna bildlagrings mjukvar, och det verkar inte hjälpa något nu.

Söker en driver till både ixus 90is samt till SDHD minnes kort.

Link to comment
Share on other sites

För att du skall kunna se kameran som en lagringsenhet i utforskaren, måste kameran vara inställd på läget (mass)lagringsenhet. Canons kameror brukar sakna det alternativet, tyvärr. Istället används sannolikt PTP, Picture Transfer Protocol. Då skall, om du lyckas installera en passande drivrutin, Guiden Skanner och kamera kunna användas för överföring av bilderna. Då måste tjänsten WIA (Windows Image Acquisition) vara igång. (Skriv services.msc i Kör och kolla.)

Möjligen kan det hjälpa att avinstallera Canons program. Vet att Kodaks program EasyShare skapade en del problem med drivrutinen till en Kodak-kamera.

Du kan också testa med bildimporteringsprogram som Adobe Photoshop Album. Finns gratis här: http://www.adobe.com/se/products/photoshopalbum/starter.html

Link to comment
Share on other sites

Det finns nog inga drivare speciellt för canon-kameran. Jag skulle istället tro att du behöver installera dom vanliga drivarna för kortläsare/flashdiskar eller vad det nu kan vara. Gå till enhetshanteraren och kolla om du har några enheter som saknar drivrutiner! Där finns i så fall lite olika möjligheter att installera dom. Du kan även kolla datorns/moderkortets hemsida.... där finns troligen drivare till kortläsaren åtminstone.

Link to comment
Share on other sites

Knepigt det här. Jag har två digitalkameror, en lite äldre Minolta Dimage och en nyare Canon Powershot S3 Det enda som reagerat när jag stoppar i USB sladden är fotoprogrammet ACDSee och vad gäller kamerorna, så måste Minoltan vara på. Canonen däremot startar själv när jag stoppar i USB sladden i datorn. ACDSee har en liten finess som man startar upp, innan man stoppar i USB kabeln från kamerorna och det är ett litet verktyg, som hamnar nere vid klockan och som gör att allt funkar, den stänger man sedan när bilderna plockats över till datorn. Jag har aldrig använt mig av dom CD-sivor med programvara som föjde med kamerorna, utan det har bara funkat med ACDSee direkt och bilderna hamnar i en datummärkt mapp på ett valt ställe i Mina dokument, så några drivrutiner har aldrig behövts. Mina andra fotoprogram har inte reagerat. Att kamerorna skulle ses som en enhet i utforskaren har jag inte kollat. Vågar heller inte göra mig av mig eller uppgradera ACDSee som är version 6.0  Jag har betydligt vassare grafikprogram på datorn, men används inte till detta, när det gäller att plocka bilder från kamerorna.

Kanske ska tillägga att detta funkar i XP Pro och borde funka bättre i Vista som har en hel del i sig från början vad gäller drivisar mm. Jag kör Vista virtuellt i VMware och för att ta ett exempel så installeras vår gamla laserskrivare från HP per automatik på några sekunder, däremot i XP måste man använd medföljande programvara för att installera nämnda skrivare.

ACDSee kanske är lösningen, om inga andra fotoprogram har reagerat.

Link to comment
Share on other sites

Egentligen skall det bara fungera.... kameror skall normalt sett dyka upp som flyttbar disk (USB-masslagringsenhet), i den här datorn!  När jag kopplar min kamera (Olympus) via usb, så installerar Vista omedelbart nödvändiga drivare, och jag kan se den som en Bärbar enhet i Enhetshanteraren! Kan du se din kamera där, så kan du låta Vista söka själv efter drivrutiner! Dock måste några tjänster vara igång för att det skall fungera! Kolla i Kontrollpanelen / Administrationsverktyg / Tjänster så att följande tjänster är aktiverade!

Plug and Play                                    (Automatiskt)

Portable Device Enumerator Service    (Automatiskt)

Remote Procedure Call (RPC)              (Automatiskt)

Shell Hardware Detection                    (Automatiskt)

Virtual Disk                                        (Manuellt)

Windows Image Acquisition (WIA)        (Automatiskt)

Det kan vara fler tjänster som är nödvändiga, detta är dom jag hittade nu!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...