Jump to content

Hemsideutvecklare: Kompatibilitet med IE6?


L-L

Recommended Posts

Jag utvecklar en hemsida för min arbetsgivare med hjälp av Plone. Sidan, i sin nuvarande form (ligger endast lokalt på min dator), ser bra ut i IE8 - samt Firefox 3, Opera 10 och Google Chrome. Jag har dock hört mycket ont om IE6 och skulle vilja kontrollera hur min sida ser ut där, då jag använder en del CSS för att få sidan som jag vill.

Nu är jag ovan vid IE8, men jag har hittat Developer Tools med F12. Jag konstaterar att allt ser bra ut när man väljer IE7-läget. Så nu är min fråga förstås, vet något om jag kan kontrollera hur IE6 hanterar min sida? Eller tycker ni rent av att man skall lämna IE6-användare åt sitt öde?

Tacksam för råd.

Link to comment
Share on other sites

IE6 bör fasas ut snabbt... med våld, om nödvändigt! B) Så varför göra det enklare för bakåtsträvaren att behålla skräpet? ;)

Ja detta är ju egentligen min hållning också... samtidigt som jag tänker på vårt eget bästa, att så många besökare som möjligt skall mötas av en snygg sida. Nu har jag inte så bra koll på hur många som fortfarande kör IE6 men det är säkert fler än t.ex. de futtiga procent som kör Opera (fast jag optimerar gladeligen för Opera :lol:).

Link to comment
Share on other sites

Tror att det är relativt få hemanvändare idag som använder IE6, däremot vet jag att många företag fortfarande kör skräpet. ;) Jag har bojkottat IE6 för länge sedan, har inte IE6 på någon dator så jag kan inte kontrollera mina kodningar i den.

Link to comment
Share on other sites

Tror att det är relativt få hemanvändare idag som använder IE6, däremot vet jag att många företag fortfarande kör skräpet. ;)

Detta var vad jag misstänkte. Dessvärre riktar vi oss uteslutande mot företag och organisationer...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Vad blev det för resultat? Såg det ut som du hade tänkt dig?

Har bara kollat som hastigast innan semestern (börjar först på måndag igen). Jag kom lindrigt undan; endast något enstaka element blev inte bra placerat i IE6, och transparens i .png-bilder fungerar inte. Skall konvertera dem till .gif tror jag, det bör går bra.

Trodde att det skulle bli en himla röra med IE6, men det har som sagt blivit väldigt bra. Jag har trots allt kodat några hundra CSS-rader så det var skönt att slippa problem!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...