Recommended Posts

Jobbar med en ungdomsdator som hade flera AV-program installerade och ändå 58 "threats" enligt SuperAntispyware. :-)

Den har även "Dcleaner" installerad, ett program som jag inte stött på tidigare. Om man går till dess webbsida www.dcleaner.ca så ser den ut som de man brukar komma till när man skriver fel adress till en webbsida..

Är det ett okej program eller ett rogue-ware? Inga direkta larmrapporter på nätet i alla fall! Och det finns på download.com.

/Sir_N

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

SUPERAntiSpyware letar efter "tracking cookies" vilka inte är skadliga för datorn utan bara möjligen för den personliga integriteten. Om det vara sådana cookies som SUPERAntiSpyware hittade så var det inga egentliga hot.

Eftersom Dcleaner inte har uppdaterats sedan 2006 enligt http://download.cnet.com/DCleaner/3000-18512_4-81648.html så är det inte mycket att ha i alla fall, även om det är osannolikt att det är skadligt. Eftersom programmet inte utvecklas har väl de ursprungliga ägaren till domänen lämnat den ifrån sig och något annonsföretag tagit över den.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...
 • Liknande innehåll

  • Av JoWa
   CCleaner

   Utgivare: Piriform Ltd
   Typ: Städprogram (filer, register)
   Länk: https://www.piriform.com/ccleaner
   Nedladdning: https://www.piriform.com/ccleaner/builds
   Versionshistorik: https://www.piriform.com/ccleaner/version-history

   Versioner:
   CCleaner (med installationsprogram, erbjuder att installera Google Chrome) CCleaner Portable (portabel, installeras ej) CCleaner Slim (med installationsprogram)
  • Av e-son
   Jag brukar inte tipsa om städprogram då jag finner de flesta mer eller mindre skadliga i händerna på användare med dåliga datorkunskaper. Med DrivePurge gör jag ett undantag, eftersom det vänder sig uteslutande till användare med betydligt bättre datorkunskaper än "normalanvändaren". Inget för nybörjare med andra ord.
   I DrivePurge finns inte mycket automatik utan här konfigurerar (och rensar) man manuellt, så man måste verkligen veta vad man håller på med. Vet man det, får man ett väldigt bra städprogram som ger full kontroll över filer och registerposter.

   DrivePurge Hemsida