Windows Live Mail - plats för dokumenten


eklov
 Share

Recommended Posts

Hej, jag har lärt mig byta dator och få in Windows Live Mail med alla data (sparade email, kalender, konto etc.) räddade. Nu har jag funnit att (se bilden) det går att ändra var data ska sparas. Då vill jag inte ha detta på C:\! Om jag ändrar, flyttas data då från C:\ dit jag valt automatiskt eller vad händer? Någon som gjort detta?post-4477-0-30254100-1370549561_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Hej, jag har lärt mig byta dator och få in Windows Live Mail med alla data (sparade email, kalender, konto etc.) räddade. Nu har jag funnit att (se bilden) det går att ändra var data ska sparas. Då vill jag inte ha detta på C:\! Om jag ändrar, flyttas data då från C:\ dit jag valt automatiskt eller vad händer? Någon som gjort detta?attachicon.gifWinLiveMail.jpg

 

Jodå det skall gå.. men kopiera hela live-mail-katalogen, och lägg den på valfri partion.

Ändra sedan sökvägen, sedan startar du om mailhanteran.

 

Det skall fungera smärtfritt, men men.. man vet aldrig, du kan ju alltid ändra tillbaka sökvägen.

Link to comment
Share on other sites

Det fungerade inte som du tänkte Marion. När jag skulle peka om till den mapp jag redan skapat och kopierat Mappen "WindowsLiveMail" med allt innehåll till, sa programmet att det är inte en tom mapp. Nu fick min först skapade mapp bli en backup. Jag kör vidare på C:\, men har lärt mig!

Link to comment
Share on other sites

Det fungerade inte som du tänkte Marion. När jag skulle peka om till den mapp jag redan skapat och kopierat Mappen "WindowsLiveMail" med allt innehåll till, sa programmet att det är inte en tom mapp. Nu fick min först skapade mapp bli en backup. Jag kör vidare på C:\, men har lärt mig!

 

Okej, som alltid skall man gardera med strul när det gäller mailhanterare..

Du har en bra guide här på svenska med bilder osv.. 

http://windowshjalp.se/?p=65

 

WLM vill gärna att man "importerar in" - men som alltid bäddar det för strul,

så undvik gärna om du inte måste.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Similar Content

  • By Emil Hagstedt
   Jag vill ha bildspel på vänstra och högra skärmen men mittenskärmens bakgrundsbild ska alltid vara samma (la till en bild som visar på ett ungefär det jag menar den i mitten sak alltid vara där dem andra ska ändras)
  • By Silverbird
   Hej!
    
   Jag har använt Windows Live Mail i tre år utan problem. Fram till i går. Jag kan nu bara ta emot e-post. Jag kan inte skicka e-post. När jag skall skicka får jag upp två felmeddelanden. Se bifogade filer. Någon som har en förklaring och helst en enklare lösning än ominstallation. Vid en ominstallation tappar jag all e-post och alla kontakter. Nu kan jag visserligen spara ner all e-post men kanske finns det någon bättre och enklare variant. Jag gjorde en systemåterställning men, inte helt oväntat, så fanns felet kvar. Vad kan ha hänt?


  • By Tony
   Hej.
   Har helt plötsligt fått problem med inkommande e-post på ett av mina tre konton på Windows live mail. Två av dem fungera perfekt, men det tredje kommer det upp "Windows Live Mail Fel-ID 0x800488FE.
   Vad är det? Verkar lite konstigt då de andra två kontona fungerar utan anmärkning.
   Tony.
  • By eklov
   Hej, jag har/hade problem med Office 2010 (den konfigurerar vid uppstart) och jag tog bort Office med manuella metoden. Då fick jag åter samma problem i alla fall. Nu har jag dessutom sabbat Windows Update vid den manuella borttagningen, så nu får jag formatera och återinstallera hela datorn igen. Hur kan jag kopiera/exportera kalendern till en backupmapp? Måste jag göra skärmdumpar och sedan manuellt återställa kalendern? Mailen, konto och kontakter vet jag hur jag återställer/backupar.
  • By erik.l
   Hej 
   Var hittar jag mejlen i  Windows live mejl ?
   vill göra backup manuellt