Jump to content

Om jag väljer att inte uppdatera


bonusvita

Recommended Posts

Vad sker om jag väljer att stänga av automatiska uppdateringar efter formatering och ominstallation?

Ok, ett enkelt svar att datorn uppdateras inte. Men det mer djuplodade svaret då...

För jag tror eller gissar, att mina blåskärmar beror på att någon av mina maskinvaror har blivit uppdaterade till sista sort, och då slår den ut en annan maskinvara som inte har likvärdig uppdatering, och dessa båda maskinvaror är beroende av varandra.

Men vid en ominstallation, när datorn är så som den var när den först levererades, då borde datorn vara ultimat och i perfekt synkronisering, att då förstöra det med uppdateringar!?

 

Men är det bra att välja bort maskinvaruuppdateringar?

Link to comment
Share on other sites

Vad du ska göra, ominstallation och sedan ENDAST hämta drivrutiner från tillverkaren, då är du ju tillbaka där du började förhoppningsvis.

Sen om det kommer uppdateringar för din maskinvara via Windows update så är dessa certifierade och testade av micorsoft att inte ställa till problem.

 

inga drivrutiner i kompabilitetsläge och installera alla säkerhetsuppdateringar.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker nog att du slog huvudet på spiken... Datorer är som bilar, ingen av samma fabrikat och sort är eller uppför sig lika. Personligen skulle jag leta efter drivrutiner som passar din maskin och när jag är nöjd, göra en komplett backup på systemet. Efter det, kan jag hämta säkerhetsuppdateringar och inte maskinvarans uppdateringar.

Link to comment
Share on other sites

Att tänka på är att många gånger blir det en dominoeffekt av att missa uppdateringar, jag tänker främst på maskinvara. Vid en större uppdatering så kan det t ex vara avgörande att uppgradera BIOS/UEFI om tillverkaren släpper en sådan. Både inför Windows 8, 8.1 och 8.1 Update så släppte ett flertal tillverkare dessa uppdateringar. Om man ignorerar dessa så är det ofta bäddat för problem vid uppdatering via Windows Update med nätverk, chipset, WiFi osv osv

 

Så... kolla datorns/moderkortets tillverkare efter en BIOS/UEFI-uppdatering. Finns det ingen sådan uppdatering så kolla din övriga hårdvaras respektive hemsida... det händer att de signerade drivrutinerna via WU inte funkar för alla, precis som det nämns i tidigare inlägg...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...