Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

jakob

Problem vid omfortmatering till Windows 7 från W10

Recommended Posts

Hej, jag har köpt en splitter ny laptop Acer från media markt, (jag vet att den är Windows 7 kompatibel)

Jag är desvärre tvungen att omformatera den på grund utav att jag arbetar i Pro Tools 11, var på att den versionen av pro tools inte stöds av Windows 10. (och pro tools 12, som stöds, kostar 5500 kr, medan Windows 7 Home Premium - 64 Bit - ESD kostar kring 800 kr)

Jag köpte licensen via internet och fick allt via epost, så inga skivor eller usb stickor är iblandade. Varje gång jag försöker installera så hamnar jag på samma ställe. Jag kommer bifoga 5 bilder som pekar på vad som händer, som kanske kan hjälpa er att hjälpa mig bättre.

När jag kör igång istallationen går allt som det ska fram tills att (se bild 1, tog bilden lite för tidigt, procent satsen hinner komma till 20%) datorn vill startas om som den tidigare nämnde i installationen.

När datorn startas om så hamnar den direkt på bild nummer 2, (bild nummer 3 är inzoomad på felkoden) och sedan omdirigeras jag till bild nummer 4 (bild nummer 5 är samma som bild nummer 4, bara att man inte såg andra alternativet med min kamera.)

När jag trycker på F8 när det är markerat på "Installationsprogrammet för Windows" så omdirigeras jag till bild nummer 2

Därför kan jag endast välja "Windows 10" för att sedan komma tillbaka till mitt föredetta operativ system, dvs windows 10.

Hur ska jag gå till väga för att kunna fixa windows 7. Skulle uppskatta det jätte mycket, tack på förhand!

MVH JAKOB

Bild 1 Installation Windows.jpg

Bild 2 Felkod Windows.jpg

Bild 3 Inzoomning Windows.jpg

Bild 4 Alternativ Windows.jpg

Bild 5 Alternativ Windows.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Oj här var det mycket jag inte kunde förstå
Hur installerar du Windows 7 på din datorn om du har formaterat den och inte använder USB-minne eller skiva?
Enligt starthanteraren verkar ju Windows 10 finnas kvar på hårddisken alltså är den inte formaterad?

Har du tänkt ta bort Windows 10 och bara köra Windows 7 eller köra båda paralellt? 
Det går inte att köra pro tools i kompabiltietsläge för Windows 7 i Windows 10? 

Ett tips är att installera den nedladdade iso filen från ett startbart usb-minne för att installera, kan skapas med följande verktyg: https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

I övrigt så är det knappast så att Windows 10 inte stödjer Pro Tools utan tvärt om att utvecklarna av pro tools inte valt att stödja Windows 10.

asdadasdasdsadsadsdas

asd

asd

Går inte att klistra in text eller att skriva här nedan utan att göra flera blank rader efter forumuppdateringen, därav kod-taggen och texten

d

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är ingen expert på området men kan inte det så kallade UEFI hindra från att man installerar nåt annat än det datorn är köpt med:

http://www.nordichardware.se/nyheter/software-news/windows-10-datorer-kan-stoppa-installation-av-andra-operativsystem.html

 

UEFI secure boot.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 • Liknande innehåll

  • Av JoWa
   Filhanteraren (föregångaren till Utforskaren) i Windows 3.0 till Windows NT 4.0 finns nu för Windows 10, i Microsoft Store.
   Windows File Manager
   Utgiven av Microsoft, och källkoden finns på GitHub: https://github.com/microsoft/winfile
  • Av perk
   Min HP dator med win7 har varit seg och hårddisken varit ”ganska” full. När det blivit så tidigare så har jag formaterat (eller vad det heter) om den, med skivan som var med. Då har den alltid blivit pigg, och som den var då den var ny.
    
   Nu när jag gjort det, så verkar det som om hårddisken istället fyllts ytterliggare. Den är bara på 500GB och efter öminstallationen är det endast 9,43GB ledigt utrymme.
    
   Kan någon komma med tips om vad som kan vara felet, kan det ha med win7 och att det inte verkar finnas uppdateringar till det.
    
   Eller kan jag göra något fel, är några år sedan jag gjorde det senast och minnet i mitt huvud är väl inte vad det borde vara. Men det har aldrig varit några problem tidigare då jag gjort det.
    
   Tacksam för hjälp
  • Av JoWa
   En vecka och en dag efter att Windows 10 släpptes, gick det om Windows 8 i användning den 6 augusti, enligt StatCounter.
   Win7: 54,23 % Win8.1: 14,6 % WinXP: 10,1 % OS X: 8,04 % Win10: 3,59 % Win8: 3,42 % Unknown: 2,13 % WinVista: 1,87 % Linux: 1,54 % Chrome OS: 0,27 % Win2003: 0,12 % Win98: 0,03 % Win2000: 0,01 % WinCE: 0,01 % Other: 0,02 % Windows 10 gick om Vista den 1 augusti.   27 juli till 6 augusti: http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-daily-20150727-20150806
  • Av JoWa
   I Windows 10 1703 (Creators Update) har Windows Defender ändrats en del, och fått namnet Windows Defender Antivirus.
   Den mest uppenbara förändringen är att när man klickar för att öppna programmet, öppnas Windows Defender Säkerhetscenter. Det gamla programfönstret tycks vara försvunnet, men det är det ej. Man kommer åt det genom att köra C:\Program Files\Windows Defender\MSASCui.exe.

   För några dagar sedan publicerade Microsoft en beskrivning av Windows Defender Antivirus i 1703: Windows Defender Antivirus cloud protection service: Advanced real-time defense against never-before-seen malware
   Och här om WDA i den kommande Windows 10 1709 (Fall Creators Update): What’s new in Windows Defender ATP Fall Creators Update | Announcing end-to-end security features in Windows 10