Jump to content

Har jag för långsam uppkoppling?


-64

Recommended Posts

Vissa webbsidor och forum besöker jag dagligen. När jag skall gå ur några av sidorna, inte alla, kommer den här rutan upp:

stang-program.JPG

Man får klicka på Stäng program så blinkar det till och fungerar igen.

Beror detta på långsam uppkoppling? Jag har ADSL och abonnemanget säger 24/3, men varje gång som jag har kört Bredbandskollen blir det aldrig bättre än 19/1. Och det är som sagt bara vissa webbsidor som ger det här meddelandet.

Till er som nu tänker direkt: "Skaffa riktigt bredband!" Till er kan jag säga att detta är det snabbaste som finns på den orten där jag bor. Kommunen har startat projekt med fiber, men det krävs att en viss procent av invånarna i varje tätort, så gott som bara villor, anmäler intresse. I vårat område fattas det för dagen en (1) intresserad. Om inte någon anmäler sig så börjar inte kommunen projektera för något jobb i vårat område. Visserligen har kommunen antytt muntligen att man kan kanske göra om kraven lite. T.ex om majoriteten på en gata vill vara med, så kan man "hoppa över" dom andra som inte vill vara med på intilliggande gator även om vi intresserade inte fyller procentkvoten. 

Link to comment
Share on other sites

Det är ju det som är kul... Om folk bara förstod innebörden av "intresse" så skulle många ha fiber idag. "intresse" betyder inte att man bokar sig för något utan det hjälper förmodligen andra i området att få fiber istället.

Troligtvis så skulle en fiberledning öka värdet på fastigheten i ett område där inte flertalet har det redan medan om man uteblir så sjunker värdet istället.

 

Edit..

Jag har adsl, telias 12-24 och det suger... vi har samma bekymmer som du med fiber.

Edited by Venoms
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...