Jump to content

Internet uppkopplingen


peterlampa

Recommended Posts

Hej,jag har fått ett konstigt problem,Det är så att det står att jag inte är uppkopplad på internet.(Den lilla globen i aktivitetsfältet syns)Så det går inte att ta hem några uppdateringar,Men jag kan surfa som vanligt och titta på Youtube.Kör via WIFI.Har även provat kopplat upp via min mobil,Men samma sak där,Så vad har hänt?😬

Peter

Link to comment
Share on other sites

3 timmar sedan, peterlampa sade:

jag har fått ett konstigt problem,Det är så att det står att jag inte är uppkopplad på internet.(Den lilla globen i aktivitetsfältet syns)Så det går inte att ta hem några uppdateringar,Men jag kan surfa som vanligt och titta på Youtube.Kör via WIFI.Har även provat kopplat upp via min mobil,Men samma sak där,Så vad har hänt?😬

Med uppkopplad via mobilen antar jag att du då också avser datorn, och att globen visas även då, eller ...? Då handlar det om olika internetuppkopplingar och olika routrar (mobilen den andra) så problemet verkar i så fall sitta i datorn. Fast märkligt att du kan surfa och att uppdateringar inte fungerar.

Kan vara bra att känna till vid felsökning, för att inte dra fel slutsatser. Globen kan visas för tre tillstånd. Datorn är inte ansluten till routern (trådlöst eller med kabel), routern har ingen anslutning till internet eller att internetuppkopplingen trots allt fungerar.

Kontrollen görs mot en server på internet och fungerar inte den kontrollen så visas globen även om allt fungerar som det ska, datorn är ansluten i det lokala nätet och routern till internet.
Har du internet eller inte? Så här enkelt kollar du själv - PC för Alla (idg.se)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...