Jump to content

funka phonelinc oavsett märke och modell?


Cacke
Go to solution Solved by Cecilia,

Recommended Posts

Fick idag en "påminnelse" om att Min Android och min dator nästan var sammanlänkade, klicka för att använda Telefonlänk, eller något i den stilen.

Jag har testat detta tidigare men blev tokig på att/när ex. ett nytt meddelande i Telegram ger en signal i min mobil, som då även skickar det till min klocka, samt till Telegram i datorn och sen en gång till i datorn eftersom telefonen är länkad via Telefonlänk.

Därav min undran till @Cacke vad syftet var? Om det är för att använda datorns tangentbord och dra & släpp-funktioner vid SMS/MMS så fungerar det bra utan Telefonlänk om man använder Google Messenger och liknande finns troligen om man har en iPhone. Om man vill ringa och då knappa in telefonnumret i datorn kunde man nog göra men man behöver ändå prata i telefonen.**)  Hade det varit en riktig länkning *) borde man ha kunnat föra samtal med datorns headset men det verkar inte ens gå om man har Telia Touchpoint (som en del menar är så bra och andra inte ser någon som helst fördel med den)

*) Jag letade såna program, ganska intensivt en period för flera år sedan och hittade faktiskt en sådan och som fungerade mycket bra men den var inte gratis och när jag gjorde en bedömning antal nytta vs. kostnad så rann det ut i sanden.

**) https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/using-phone-link-to-make-calls-with-pc-headphones/a15ad892-cda7-461b-a22d-1a53cefca33f?page=1

Tillägg: När jag testade hette den inte Telefonlänk utan Your Phone eller något sådant.

 

https://support.microsoft.com/sv-se/topic/nyheter-och-meddelanden-för-appen-telefonlänk-d6d081c3-c7a6-9131-4b9e-f7cac02f44ca

Edited by Mikael63
**)
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Syftet med en app som  Phonelink, Telefonlänk är väll att läsa och svara på sms meddelanden i windows som kommer till android telefon. 

Jag vill eller behöver en windows 10 app för att svara på sms i "Jag ringer" 6s via windows 10.

Jag har fått en gammal telefon som fungerar bra men jag ser dåligt och har svårt att svara med iphone 6s men jag gillar inte apple datorer och köpa en för att ev svara på sms är dyrt och jag gillar inte att hållar på med apple dator.

Om jag är svår att förstå så översätter jag från finska har jag fått höra. 

 

Link to comment
Share on other sites

3 timmar sedan, Cecilia sade:

Airdroid

Ja, den kan mycket, har testat i några omgångar (på Android då). Lite svårt att få grepp om vad den egentligen kan tillsammans med en iPhone? Jag hittar att man kan föra över filer och att man kan dela skärm.

 

6 timmar sedan, Cacke sade:

är väll att läsa och svara på sms meddelanden i windows

Du kan inte tänka dig att använda Telegram i stället? Då behöver förstås dina kontakter också använda Telegram. Den funkar bra även med en iPhone och i Windows då.
se även https://www.alltomwindows.se/topic/33392-meddelandetjänst-telegram/

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det ligger nog något i det Mikael63 säger för på sidan https://www.howtogeek.com/221476/how-to-send-sms-messages-from-any-pc-or-mac/ står det så här:

Citat

If you have both an iPhone and a Mac, Apple makes this possible. You need both — there’s no way to do this with an iPhone and a Windows PC.

Det verkar som att Apple inte vill att det ska vara möjligt att hantera iPhone-SMS från en PC.

Link to comment
Share on other sites

15 timmar sedan, Cecilia sade:

då får jag väll flytta den till en annan telefon. funkar en gammal nokia och w10?

 

Det ligger nog något i det Mikael63 säger för på sidan https://www.howtogeek.com/221476/how-to-send-sms-messages-from-any-pc-or-mac/ står det så här:

Det verkar som att Apple inte vill att det ska vara möjligt att hantera iPhone-SMS från en PC.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...