Gå till innehåll

Cecilia

Moderator
  • Innehållsantal

    7 582
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    260

Allt postat av Cecilia

  1. Och nu är det omöjligt att läsa i Eforum se https://www.alltomwindows.se/topic/35560-sista-spiken-i-kistan-för-eforum/.
  2. Det var tråkigt men jag kommer in på web.archive.org både med den adressen du har med och med https://web.archive.org/web/20240110161732/https://eforum.idg.se/ men det tar tid . Men det går ju inte att logga in.
  3. Kunde inte söka fram att något med "context" finns där tyvärr.
  4. Finns det någon loggfil med vilka registerändringar som gjordes då för tre dagar sen?
  5. Pröva med tipsen på sidan https://www.thewindowsclub.com/disk-space-bar-missing-in-this-pc-of-windows det första har du redan gjort men pröva med de andra. Det finns reklam på den sidan t ex för Speedup Tool så låt bli att ladda ner sånt. Finns 1-2 ytterligare tips på sidan https://www.easeus.com/computer-instruction/disk-space-usage-bar-missing.html. Men det väcker ju verkligen frågan om vad som har hänt med registret.
  6. Högerklicka i ett tomt utrymme bredvid hårddiskarna och välj följande i menyn. Visa - Sammanfattning När det gäller saknade menyval så verkar man behöva lägga till dem manuellt i registereditorn men det är lite trixigt och gör man fel så kan man få andra problem. Har du använt något registerstädningsprogram eller liknande som kan ha städat för mycket? I så fall kan sådana program ha gjort en backup så att man kan återställa förändringarna. Men om inte så beskriver sidan https://www.askvg.com/how-to-restore-missing-new-menuitem-in-desktop-and-explorer-context-menu/ hur man ändrar i registret och där finns även ett skript kan man ladda ner och använda. Normalt kan man lita på den webbplatsen men jag kan förstås inte garantera något. Sidan är skriven för Windows 7 men enligt kommentarerna så fungerar det även på Windows 10 och borde då även fungera med Windows 11 eftersom det är så lite som skiljer sig mellan dem. På slutet av den sidan under rubriken Also Check finns det en länk till en sida som beskriver hur man fyller menyvalet Nytt med innehåll. Samma sak finns även på https://www.tenforums.com/tutorials/8012-add-remove-new-context-menu-windows-10-a.html respektive https://www.tenforums.com/tutorials/24412-add-remove-default-new-context-menu-items-windows-10-a.html om du tycker att de beskrivningarna är lättare att följa.
  7. Omöjligt att veta säkert när man inte var på plats.
  8. Är du helt säker på att du inte har råkat aktivera regelbunden skanning? Se Christers bild Att du inte ser den frågan tyder väl på att du har slagit på den.
  9. Jag brukar trycka på Enter/Retur-tangenten i det läget. Jag tror att inloggningsrutan försvinner efter en liten stund om man inte gör något på låsskärmen.
  10. Kolla att datorns IP-adress är nästan samma som den Chromecast enligt routern och kolla i datorn att det är samma genom att skriva ipconfig i Kommandotolken. Kolla att de är anslutna till samma nätverk så att inte en av dem är ansluten till ett gästnätverk, kolla också för säkerhets skull att de båda använder samma frekvensband om din router stödjer både 2,4 GHz och 5 GHz. Kolla om det är något på sidan https://www.wikihow.com/Connect-Chromecast-to-a-PC punkt 2 i avsnittet FAQ som du inte har gjort. Kolla sidan https://www.reddit.com/r/Chromecast/comments/rn1it3/phones_can_cast_to_chromecast_but_computers_cannot/ https://www.reddit.com/r/Chromecast/comments/n6muo9/cant_cast_to_chromecast_from_pc_but_can_from_phone/ Menar du att du kan pinga Chromecast från datorn? Googles felsökningsschema för Chromecast finns på sidan https://support.google.com/chromecast/troubleshooter/2995236?hl=sv .
  11. Har du VPN på datorn? Jag tänkte med tanke på Norton.
  12. Har du återställt Chromecast? https://support.google.com/chromecast/answer/6254654?hl=sv&co=GENIE.Platform%3DAndroid Sen antar jag att den behöver installeras på samma sätt som när den var ny.
  13. Cecilia

    Trädgårdsforum

    Instämmer med Mikael för de trädgårdsforum som jag kände till (allt om trädgård och odla.nu) handlade om växterna i trädgården och nu vet jag inte ens om de finns kvar.
  14. https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/danmark/reseinformation/lokal-reseinformation/in--och-utresebestämmelser/ https://www.oresunddirekt.se/se/jag-arbetar-i-danmark/pendla-over-öresund/granskontroll-vid-inresa-i-danmark
  15. Jag kollade på vad Stena Line skriver om den färjan och såg då följande: https://www.stenaline.se/rutter/halmstad-grenaa Flixbus säljer bussbiljetter Halmstad - Århus men då är det via Köpenhamn. Samma sak med tåg. Så tyvärr verkar det vara en besvärlig resa.
  16. Klicka på Avancerat i stället. Det är där ägare står. Ofta måste man börja med att ändra ägare till en själv för att kunna göra ändringar. Har den mappen skapats eller använts av OneDrive någon gång? Har din NAS ett eget användargränssnitt som man t ex kommer åt via en webbläsare? Unix group är inte ett begrepp som Windows använder.
  17. Har din NAS ett eget användargränssnitt som du använde en gång i tiden för att sätta upp grundläggande mappar, konton och behörigheter? Med tanke på att det på första raden nämns Unix så verkar det vara ett filsystem som har en annan källa än Windows.
  18. Går det att högerklicka på en mapp som du inte kan ta bort och i menyn välja Egenskaper? På fliken Säkerhet bör det gå då att välja Avancerat för att se vem som äger mappen och vilka behörigheter du har. Om det inte är du som äger mappen går det att ändra ägare där också.
  19. Enligt Microsoft är det designat för att fungera olika när det finns en väntande uppdatering och när det inte finns det.
  20. Nej, det betyder att man har bestämt att det ska vara på det sättet.
  21. Som det står på sidan som mbgtmari länkade till så blir det som du rapporterade först när en uppdatering väntar på att installeras. "when an update is required, I can no longer use the ALT+F4 shut down menu to actually shut down" "It seems that is an issue by design"
  22. Jag använder Keepass i datorn samt Keepass2Android i plattan och mobilen. De två är kompatibla med varandra och gratis (open source). Man får själv konfigurera att lagringen ska ske i en fil som synkas mot en fildelningstjänst och jag har då Dropbox men det går lika bra att välja OneDrive. Programmen kan skapa nya säkra lösenord och man kan spara vad man vill även sånt som inte har med webbsidor att göra. https://keepass.info/
  23. Ibland är den enda lösningen att använda en annan metod för att göra något i stället för metoden man har använt tidigare och som Microsoft har ändrat. I det här fallet då att klicka sig fram till Avsluta i Startmenyn i stället för att trycka Alt+F4.
  24. 1. Det beror på hur det är inställt med rättigheter och behörigheter för de kontona. 2. Felsäkert läge se sidan https://support.microsoft.com/sv-se/windows/starta-datorn-i-felsäkert-läge-i-windows-92c27cff-db89-8644-1ce4-b3e5e56fe234 .
  25. Eftersom jag aldrig har skapat skärmbilder på det sättet så kan det vara därför som mappen aldrig har skapats i min dator.
×
×
  • Skapa nytt...