Jump to content

Innertemp på fläskfilé


e-son

Recommended Posts

Har vi någon kock här?... vad skall en fläskfilé ha för innertemperatur när den har gått klart i ugn?... och hur varm skall ugnen vara?    :)

Edit:

Lätt rosa kärna på filéen då!   ;)

Blodig - 55° innertemperatur.

Medium - 60°-65° innertemperatur.

Välstekt - 70°

EDIT* Google funkar jättebra annars ;-)

Link to comment
Share on other sites

Guest Lasseska

Ja här finns en kock. Bryn filén i stekpanna , sänk värmen o stek ytterligare ca: 10 minuter. (Bästa sättet) eller i ugn 200-250 grader, 55-60 grader innetemp. Men vi kockar använder varken klocka eller tempgivare vettu. Kör på känsla  ;)

Link to comment
Share on other sites

Ja här finns en kock. Bryn filén i stekpanna , sänk värmen o stek ytterligare ca: 10 minuter. (Bästa sättet) eller i ugn 200 -250 grader, 55-60 grader innetemp. Men vi kockar använder varken klocka eller tempgivare vettu. Kör på känsla  ;)

Tack för det.... jo jag kör också på känsla.... men i dag finns inte utrymme för misslyckanden!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Lasseska

Har du potatisgratäng och kantarellstuvning till så kommer jag också...

 

Kantarellsås och potatisgratäng var exakt vad jag hade tänkt mig ja..... och baconlindad filé     ;D

Jamen då ska du inte helsteka den om du ska ha inlindad.

Skär ca 3 cm skivor, ställ dom på högkant  o banka ut dom rejält med handen, linda bacon o stek i panna.

Det kan du göra tidigare på dagen. Lägg dom i ugnsfast form, häll på några matskedar vatten

täck med folie o värm dom i ugnen innan gästerna kommer i ca en kvart.

Link to comment
Share on other sites

Jamen då ska du inte helsteka den om du ska ha inlindad.

Skär ca 3 cm skivor, ställ dom på högkant  o banka ut dom med handen, linda bacon o stek i panna.

Det kan du göra tidigare på dagen. Lägg dom i ugnsfast form, häll på några matskedar vatten

täck med folie o värm dom i ugnen innan gästerna kommer i ca en kvart.

Hmmm.... det låter som ett äventyr man kanske kan testa    ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Lasseska

God, mild, krämig rosepepparsås som passar till den maträtten  ca: 4 personer

Bryn finhackad lök (2 msk) tillsammans med krossad rosepeppar (1-2 msk)

Tillsätt mjöl (3 msk)

Häll på grädde/mjölk efter behov

Tillsätt buljong (1-2 tärningar)

Färga med tomatpure

Koka ca 10 min på svag värme

Smaksätt med salt,vitpeppar, eller med mer krossad rosepeppar.

Spara några hela rosepepparkorn till garnering

Beräkna ca 1 dl sås per portion, är den god kanske det går åt mera.  ;)

Använd toppredning om såsen blir för tunn.  (Mjöl,Vatten)

Link to comment
Share on other sites

God, mild, krämig rosepepparsås som passar till den maträtten  ca: 4 personer

Bryn finhackad lök (2 msk) tillsammans med krossad rosepeppar (1-2 msk)

Tillsätt mjöl (3 msk)

Häll på grädde/mjölk efter behov

Tillsätt buljong (1-2 tärningar)

Färga med tomatpure

Koka ca 10 min på svag värme

Smaksätt med salt,vitpeppar, eller med mer krossad rosepeppar.

Spara några hela rosepepparkorn till garnering

Beräkna ca 1 dl sås per portion, är den god kanske det går åt mera.  ;)

Använd toppredning om såsen blir för tunn.  (Mjöl,Vatten)

Tack för receptet..... det sparas!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...