e-son Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 Har vi någon kock här?... vad skall en fläskfilé ha för innertemperatur när den har gått klart i ugn?... och hur varm skall ugnen vara? Edit: Lätt rosa kärna på filéen då! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Manneman Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 Fläskfilé ska du ju inte käka rosa... Fläskfilé i ugn: 175 grader, men då ska du först bryna filen i stekjärn för att försluta ytan på den. Medium-stekt i ugn ca 65 grader Välstekt i ugn ca 70 grader Mange Edit: kockhjälp här http://www.scan.se/kott_nyborjare_file.asp Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Adnerzzon Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 Har vi någon kock här?... vad skall en fläskfilé ha för innertemperatur när den har gått klart i ugn?... och hur varm skall ugnen vara? Edit: Lätt rosa kärna på filéen då! Blodig - 55° innertemperatur. Medium - 60°-65° innertemperatur. Välstekt - 70° EDIT* Google funkar jättebra annars ;-) Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
e-son Postad November 22, 2008 Författare Dela Postad November 22, 2008 Fläskfilé ska du ju inte käka rosa... Jodå.... nya regler numera! ;D LÄTT rosa alltså.... inte blodig! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
e-son Postad November 22, 2008 Författare Dela Postad November 22, 2008 Tack för svaren.... men ugnstemperaturen då? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Manneman Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 175 grader... Låter som en bra idé med fläskfilé... när kan jag komma?... Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Adnerzzon Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 Tack för svaren.... men ugnstemperaturen då? 175 Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Adnerzzon Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 Har du potatisgratäng och kantarellstuvning till så kommer jag också... Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
e-son Postad November 22, 2008 Författare Dela Postad November 22, 2008 175 grader...Låter som en bra idé med fläskfilé... när kan jag komma?... Klockan 18:00 mixar jag välkomstdrinken! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Gäst Lasseska Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 Ja här finns en kock. Bryn filén i stekpanna , sänk värmen o stek ytterligare ca: 10 minuter. (Bästa sättet) eller i ugn 200-250 grader, 55-60 grader innetemp. Men vi kockar använder varken klocka eller tempgivare vettu. Kör på känsla Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
e-son Postad November 22, 2008 Författare Dela Postad November 22, 2008 Har du potatisgratäng och kantarellstuvning till så kommer jag också... Kantarellsås och potatisgratäng var exakt vad jag hade tänkt mig ja..... och baconlindad filé ;D Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
e-son Postad November 22, 2008 Författare Dela Postad November 22, 2008 Ja här finns en kock. Bryn filén i stekpanna , sänk värmen o stek ytterligare ca: 10 minuter. (Bästa sättet) eller i ugn 200 -250 grader, 55-60 grader innetemp. Men vi kockar använder varken klocka eller tempgivare vettu. Kör på känsla Tack för det.... jo jag kör också på känsla.... men i dag finns inte utrymme för misslyckanden! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Gäst Lasseska Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 Har du potatisgratäng och kantarellstuvning till så kommer jag också... Kantarellsås och potatisgratäng var exakt vad jag hade tänkt mig ja..... och baconlindad filé ;D Jamen då ska du inte helsteka den om du ska ha inlindad. Skär ca 3 cm skivor, ställ dom på högkant o banka ut dom rejält med handen, linda bacon o stek i panna. Det kan du göra tidigare på dagen. Lägg dom i ugnsfast form, häll på några matskedar vatten täck med folie o värm dom i ugnen innan gästerna kommer i ca en kvart. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
e-son Postad November 22, 2008 Författare Dela Postad November 22, 2008 Jamen då ska du inte helsteka den om du ska ha inlindad.Skär ca 3 cm skivor, ställ dom på högkant o banka ut dom med handen, linda bacon o stek i panna. Det kan du göra tidigare på dagen. Lägg dom i ugnsfast form, häll på några matskedar vatten täck med folie o värm dom i ugnen innan gästerna kommer i ca en kvart. Hmmm.... det låter som ett äventyr man kanske kan testa Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Gäst Lasseska Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 God, mild, krämig rosepepparsås som passar till den maträtten ca: 4 personer Bryn finhackad lök (2 msk) tillsammans med krossad rosepeppar (1-2 msk) Tillsätt mjöl (3 msk) Häll på grädde/mjölk efter behov Tillsätt buljong (1-2 tärningar) Färga med tomatpure Koka ca 10 min på svag värme Smaksätt med salt,vitpeppar, eller med mer krossad rosepeppar. Spara några hela rosepepparkorn till garnering Beräkna ca 1 dl sås per portion, är den god kanske det går åt mera. Använd toppredning om såsen blir för tunn. (Mjöl,Vatten) Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Venoms Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 ...Sätt upp en till :D Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
e-son Postad November 22, 2008 Författare Dela Postad November 22, 2008 God, mild, krämig rosepepparsås som passar till den maträtten ca: 4 personerBryn finhackad lök (2 msk) tillsammans med krossad rosepeppar (1-2 msk) Tillsätt mjöl (3 msk) Häll på grädde/mjölk efter behov Tillsätt buljong (1-2 tärningar) Färga med tomatpure Koka ca 10 min på svag värme Smaksätt med salt,vitpeppar, eller med mer krossad rosepeppar. Spara några hela rosepepparkorn till garnering Beräkna ca 1 dl sås per portion, är den god kanske det går åt mera. Använd toppredning om såsen blir för tunn. (Mjöl,Vatten) Tack för receptet..... det sparas! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Gäst Naturguiden Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 Verkar bli en hel lördagsbjudning detta Jag vill vara med Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
tub Postad November 22, 2008 Dela Postad November 22, 2008 synd att jag redan hade ätit makaroner och falukorv det var nog lika gott!!!!!!!!!!!!!!!! avundsjuk tub Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
e-son Postad November 23, 2008 Författare Dela Postad November 23, 2008 ...vill bara meddela att både fileén och såsen blev kanoooon.... så pass bra så att gästerna stannade hela natten och åt upp resterna också! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Recommended Posts
Delta i dialogen
Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.