Gå till innehåll

Android går om iPhone


JoWa

Recommended Posts

Google knappar in på Apple på marknaden för så kallade smarta mobiltelefoner i USA. Mobiler med Googles operativsystem Android utgjorde 27 procent av de nya mobiltelefoner som togs i bruk under första halvåret i år, medan Iphone stod för 23 procent, enligt analysföretaget Nielsen Company.

"Medan Iphone har fått flest rubriker de senaste åren har Googles operativsystem till mobiler, Android, sett den mest betydande ökningen av marknadsandelar bland de nuvarande abonnenterna", skriver Nielsen i ett uttalande.

I juni i år var Blackberry från Research in Motion den mest populära typen av smart mobiltelefon med en marknadsandel på 35 procent, medan Iphone var tvåa med 28 procent av marknaden, enligt Nielsen. Uppstickaren Android hade växt till en 13-procentig marknadsandel. Den stora förloraren var Microsoft, vars operativsystem Windows gick från att finnas i 27 procent till 15 procent av de smarta mobiltelefonerna.

TT

http://www.dn.se/ekonomi/teknik/android-utmanar-iphone-1.1147664

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Den stora förloraren var Microsoft, vars operativsystem Windows gick från att finnas i 27 procent till 15 procent av de smarta mobiltelefonerna

Ganska skönt... tråkigt för ms, men windows mobile är ingen hit... Våra handdatorer i bilarna är så dåliga så det är näst intill olidligt.

Systemet i sig är smart, men operativet och applikationerna är sååå dåliga

Vi får hoppas på ett utbyte till android istället.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

jag är också mycket skeptisk. Det är väldigt tydligt att fokus på mobil telefonerna är slutanvändarens användar upplevelser och där är det absolut viktigast minimalt med buggar och snabbt system. Windows mobile har allt för länge riktat sig emot utvecklare ... men därifrån är steg mycket långt till en stabil och väl använd app långt... speciellt som ingen powerförsäljning likt appar iTunes finnes till windows mobile .... iTunes försäljning gör ju att appar når ut till en stor skara användare snabbt och ju snabbare högt användarantal desto snabbare blir de sista buggarna fixade ....

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...