Jump to content

Windows 8 Touch guidance


Recommended Posts

En touch skärm i 24" format verkar ligga runt 1000 lappen dyrare än den gamla sorten. 2500 kr var den billigaste jag hittade.

Kan man hoppas på lägre priser när utbudet blir lite större? Väldigt tunnsått med sådana skärmar hos de olika datorbutikerna när jag rotade runt på nätet efter sådana.

Edited by Cynthia
Link to comment
Share on other sites

Japp, verkar vara tunnsått. Kollade Prisjakt och det finns ett fåtal runt 2500:-.

Min gissning är att det blir vanligare med All-In-One, exempelvis HP TouchSmart där datorn och skärmen kommer allt i ett. Man kan få en riktigt bra sådan för dubbla skärmpriset, med alla fördelar det innebär.

Link to comment
Share on other sites

Hur fungerar pekskärmar i "Desktopläget" med "gamla" program?

Är det enbart specialskrivna/designade för touchskärmar som funkar om man t ex ska trycka på en OK knapp i programmet - kan man då trycka dit fingret - eller måste musen ändå användas för "gamla" program?

Får intrycket att programmen måste vara specialdesignade för att fungera med pekskärm - som det här paketet med diverse program från Microsoft.

http://www.microsoft.com/downloads/sv-se/details.aspx?displaylang=sv&FamilyID=b152fadd-82e4-4ddb-a46a-aebe49944428

Link to comment
Share on other sites

Alla program och allt i Windows fungerar med touch även om det inte är designat för det. Så för att ta ditt exempel kan du i alla dialogrutor i Windows och alla program trycka på OK-knappen med ett finger eller en penna. Enda problemet kan vara att knappar och menyer i vanliga applikationer är väldigt nära varande vilket gör det svårt att styra med precision.

Touch pack du länkar till är bara en samling spel och skärmsläckare speciellt byggda för touchgränssnitt. Skärmsläckaren "Akvariet" har imponerat många kan jag säga :) Fiskar simmar runt i ett akvarie och när du pekar på skärmen skräms fiskarna och du hör ett autentiskt vattenljud precis som om du skulle stoppa ner fingret i ett akvarie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...