Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

plaincollar

Change to Legacy support may make OS unable to boot

Recommended Posts

Hej
För att kunna dra igång SystemRescueCD måste jag enligt en källa aktivera Legacy Support och inaktivera Secure Boot.
Jag får då ett felmeddelande i setup enligt bifogad bild/rubrik.
Fråga: Är detta en standardnotifiering som alltid poppar up eller är det något speciellt för min dator?
Orkar inte riskera ytterligare en död dator att återuppliva.
(Måste köra SRCD på en skadad HDD)
 
Windows 8, 64 bit, HP Envy Notebook.
 
Tack på förhand//pc

post-6303-0-11062100-1402343484_thumb.jp

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är SRCD'n hp's system-rescue disk ? Datorerna är väldigt olika så jag är inte helt säker på hur göra, men troligtvis
har källan rätt. Fungerar inte återställningspartitionen, eller har disken totalt havererat ?

Det kanske dyker upp någon hp specialist som kan ge dig ett bättre svar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur gick det med detta? Varningen som dyker upp när du ska aktivera legacy boot kan definitivt påverka datorns förmåga att starta. Legacy mode motsvarar gamla BIOS, något som på senare tid ersatts av UEFI. Mer om UEFI i tråden på http://www.alltomwindows.se/forum/topic/27203-uefi-tr%C3%A5den-som-ger-dig-allt-du-beh%C3%B6ver-veta/

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 • Liknande innehåll

  • Av JoWa
   En vecka och en dag efter att Windows 10 släpptes, gick det om Windows 8 i användning den 6 augusti, enligt StatCounter.
   Win7: 54,23 % Win8.1: 14,6 % WinXP: 10,1 % OS X: 8,04 % Win10: 3,59 % Win8: 3,42 % Unknown: 2,13 % WinVista: 1,87 % Linux: 1,54 % Chrome OS: 0,27 % Win2003: 0,12 % Win98: 0,03 % Win2000: 0,01 % WinCE: 0,01 % Other: 0,02 % Windows 10 gick om Vista den 1 augusti.   27 juli till 6 augusti: http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-daily-20150727-20150806
  • Av rainerg
   Om man idag ska köpa en nu bärbar dator i prisklass 5000-7000 vad bör man köpa
   har kollat på ssd lagring men 128 gb tycker jag verka lite är det bättre med en hårdisk på 1 tb
   kom gärna med förslag
  • Av göte
   Hej alla
    
   Efter senaste uppdateringen av Windows 10 kan jag inte längre byta hårddisk och installera W8 eller W7 på en ny hårddisk
   på samma moderkort/dator. (retail-licenser)
    
   Jag får DPC Watchdog Violation errors och hänvisning till att Bios måste uppdateras.
    
   Microsoft vill väl ha koll men får dom verkligen spärra Bios på det här viset?
    
    
   MVH
   Göte
    
    
  • Av Andreas Stenhall
   Sökfunktionen som introducerades med Windows Search 4.0 i samband med Windows Vista lever kvar även i Windows 7, 8 och 8.1 och är kraftfullare än många vet. Förutom att helt enkelt börja skriva ett applikationsnamn eller namn på en fil eller dokument så går det att göra så mycket mer när det gäller att hitta information i dokument, filer eller e-postmeddelanden.
   Bakgrunden till att jag skrev ihop den här guiden är att det i ett uppdrag hos en kund kom in en beställning på införande av en ny applikation i plattformen som skulle möjliggöra sökning inuti JAR-filer. Funktionen finns dock redan i Windows men man måste aktivera indexering av innehåll i filer.
   Till guiden har jag även lagt en mängd tips om hur man kan söka snabbare och effektivare genom att välja fler termer och attribut att söka efter.
   Guide: Så söker du som ett proffs i Windows
  • Av Andreas Stenhall
   Sökfunktionen som introducerades med Windows Search 4.0 i samband med Windows Vista lever kvar även i Windows 7, 8 och 8.1 och är kraftfullare än många vet. Förutom att helt enkelt börja skriva ett applikationsnamn eller namn på en fil eller dokument så går det att göra så mycket mer när det gäller att hitta information i dokument, filer eller e-postmeddelanden.

   Till att börja med går det att söka i innehållet i många typer av dokument, exempelvis Word-filer såväl som vanliga textfiler. Man kan till och med söka i innehållet i textfiler som ligger i en zip-fil.

   Det går dessutom att aktivera indexering av filer där som standard bara namnet indexeras, exempelvis kan du aktivera det för JAR-filer (Java) eller andra typer av filer som innehåller ren text. Detta görs via Indexeringsalternativ > Avancerat > Filtyper och där välja en filtyp och sedan aktivera "Indexera egenskaper och filinnehåll".
    
   Själva sökverktyget du kan söka i är startmenyns sökfält i Windows Vista, 7 och 8/8.1 respektive sökfältet som finns i övre högra hörnet i Windows Utforskaren.

   Avancerade söktermer

   Det går också att förfina sina sökresultat genom att använda olika termer. Olyckligtvis har Microsoft översatt dessa till svenska och den enda dokumentation som finns att tillgå är på engelska. Här kommer i alla fall några exempel på hur man kan lägga till olika termer för att förfina sökningarna.

   Sök efter Word-filer (detta inkluderar både doc och docx-filer)
    
   typ:doc Sök efter en fil som innehåller filnamnet "dokument"
    
   namn:dokument Kombinera dessa för att söka efter Word-dokument som innehåller filnamnet "dokument".
    
   namn:dokument AND typ:doc Du kan också använda OR vilket i söksträngen ovan skulle innebära att du söker efter dokument som antingen innehåller "dokument" i filnamnet eller är av typen Word-dokument.

   Det finns äver fler söktermer att tillgå:
    
   senaständrad:igår senaständrad:för länge sedan senaständrad:tidigare i år senaständrad:tidigare den här månaden senaständrad:förra veckan senaständrad:tidigare den här veckan eller
    
   storlek:tom storlek:mycket liten storlek:liten storlek:mellan storlek:stor storlek:mycket stor storlek:gigantisk Sök i e-post och dokument där Andreas Stenhall är författaren av dokumentet eller har skickat e-postmeddelandet:
   författare:andreas stenhall harbilagor:ja AND från:andreas stenhall AND textsträng  
   Sammanfattning
    
   Sökfunktionen i Windows är riktigt kraftfull, använd ovanstående information för att snabbare och enklare hitta det du söker.
  • Av tetrapond
   Har en extern HP-hårddisk som inte vill komma igång.
   Man hör att den startar igång, men den vill inte öppna sig. Och den är inte synlig i utforskaren/enhetshanteraren/diskhantering
   Fungerar dock i min Mac .

   När det kommer till min PC med Windows 8.1 Fås följande indikation "felaktig parameter".
   Och HD'n kan starta om och om och om....,datorn(pc'n) försöker läsa den med den bara står och tuggar liksom.Jag har provat åtkomst via annan PC. 
   Jag har provat annan USB port(2.0 och 3.0).
   Jag har provat felsäkert läge.
    
   Vad betyder egentligen "felaktigt parameter"?
   Vad mer kan jag göra för att komma åt den igen?