Jump to content

[ LÖST ] LG TV


Lasse B

Recommended Posts

Funderar på att köpa en ny TV, från LG.43 tum.
Någon med kunskap, kan detta vara något ???
 
Tacksam för ett svar.
Lasse
 
Produktbeskrivning
 • 43 tums bildstorlek (108 cm skärmdiagonal)
 • Ultra-HD 4K (3840x2160p) - 4 ggr högre upplösning än Full HD
 • IPS 4K - fantastisk bildkvalitet och bred betraktningsvinkel
 • High Dynamic Range-teknik (HDR Pro)
 • ColorPrime Pro - Levande bilder med brett färgspektrum
 • 100 Hz-panel
 • webOS 3.0 Smart-TV - full kontroll över ditt TV-tittande
 • Inbyggd WiFi och Bluetooth
 • 3 st HDMI- och 2 USB-ingångar
 • Mått med fot (B x H x D): 973 x 627 x 245 mm
 • Vikt med fot: 11 kg

43 tums 4K Ultra-HD TV med webOS 3.0

43UH664V från LG är en 43 tums UHD-TV. Med en 100 Hz-panel och Color Prime Pro levererar TV:n en verklighetstrogen bildupplevelse med  färgomfång och upplösning som är fyra gånger högre än Full HD. UH664V kör operativsystemet webOS 3.0 vilket innebär att du får en TV som är utformad för att vara både enkel och rolig att använda, för full kontroll över din TV-upplevelse.

HDR Pro - levande och rika färger

LG:s HDR Pro anpassar ljusstyrkan på TV:n för en så naturtrogen skärpa på bilderna som möjligt. HDR eller High Dynamic Range-standarden ger högre kontrastomfång, ljusstyrka samt fler gråtoner och färgnyanser. Allt detta gör att bilden blir fantastiskt verklighetstrogen med levande och rika färger när du kollar på filmmaterial med HDR-stöd!

WebOS 3.0 Smart TV

webOS 3.0 är LG:s opertivsystem som tar din smart TV-upplevelse till en högre nivå. Den är enkel och intuitiv samt rolig att använda och ger dig full kontroll över ditt TV-tittande.

Ultra HD 4K - Njut av en verklighetstrogen bildupplevelse

Ultra Definition innebär att denna TV har hela fyra gånger högre upplösning än vanlig Full HD. Detta gör att du kan njuta av en bild med otroligt skärpa och detaljrikedom, även på riktigt nära håll, så att du garanteras en omslutande och verklighetstrogen bildupplevelse. Tillsammans med en 100 Hz-panel får du en knivskarp bildupplevelse även i scener där det är mycket rörelse.

Local Dimming - Djupare svärta och skarpare bild

Tekniken Local Dimming fungerar så att TV-skärmen delas upp i flera block för att anpassa ljusstyrka. Då ljuset kan styras separat för de olika blocken så kan det tydligt och klart återge detaljerna i varje område av skärmen. På så vis kan du njuta av djupare svarta färger och ännu skarpare bilder.

ColorPrime Pro

ColorPrime Pro skapar levande bilder med hjälp av ett brett färgspektrum och maximerar inlevelsen med fylligare färger.

4K-uppskalare

Njut av 4K-kvalitet på fler sätt än någonsin. TV:n har inbyggd 4K-uppskalning som förhöjer detaljrikedomen i film, sport och andra program till nära 4K-kvalitet, så att du får en perfekt bild på nya och spännande vis.

Digital TV-mottagare (DVB-T2 / C / S2)

TV:ns Inbyggda digital TV-mottagare har stöd för marksänd digital-TV (Boxer), satellit och kabel-TV (comhem). Köper du till en kompatibel CA-modul och ansluter ett programkort från din TV-leverantör får du även möjlighet att ta emot betalkanaler direkt på din TV utan att använda en separat digitalbox. Kopplar du in en USB-hårddisk kan du både spela in dina favorit TV-program (PVR) samt pausa TV-sändningarna (Time Shift).

Väggfäste - VESA-standard 200 x 200 mm

För att väggmontera denna TV behövs ett väggfäste med VESA-standarden 200x200 mm som klarar TV:ns vikt på 9,5 kg.

 
Edited by Lasse B
Link to comment
Share on other sites

Vad har den för cpu och throughput på nätverkskortet? Enl mig finns det ingen smart tv med tillräcklig cpu- kraft för att klara av någon vidare verksamhet på nätet.. det är som att köra en gammal seg windows 3.1

Vad jag menar är.. strunta i smart funktionen och satsa på allt det andra. Köp en chromecast och koppla en laptop till tvn så blir den bättre än vilken smart tv som helst

Edited by Venoms
Link to comment
Share on other sites

Om man vill ha någon nytta av smart funktioner.. ja, då är det viktigt. Som jag skrev.. satsa på allt det övriga och koppla datorn och en chromecast till den.. så blir den kanon

Link to comment
Share on other sites

Rätt. har kollat lite mera, och skall nog titta på lite flera modeller innan, ett eventuellt köp.

Tycker att det mesta man tittar på är smart TV.

Någon med att bra förslag, på en 40-43 tummare pris mellan 4500 - 6000.

LG eller Samsung.

Ha en bra dag alla.

Lasse

Edited by Lasse B
Link to comment
Share on other sites

En del köper bara något och blir troligen ganska nöjda med det, men om du orkar fördjupa dig lite så välj en modell som du kan testa i butik och gärna en som fått många bra nyanserade omdömen/recensioner på nätet. Inte bara från någon enstaka privatperson som ofta är positiv då allt är en stor förbättring jämför med den 10 år gamla TVn den hade tidigare, samt har en tendens att undermedvetet rättfärdiga en ofta stor investering. Om du testar i butik tänk på att de öser på med kontrast och färger för att det ska se maffigt och bra ut men kommer vara överdrivet om du har det så hemma, dra gärna ner inställningarna till rimliga nivår för en mer korrekt bildåtergivning. Också har de kanske även en högupplöst 4K källa vilket du antagligen inte kommer att ha hemma så räkna med lite sämre bildkvalite hemma, men fortfarande bra. 

4K är framtiden även om du inte lär ha någon nytta av det idag om du enbart "tittar på TV" på TV'n eftersom sändningar inte är i den upplösningen ännu. Så byter du inte TV ofta kan det kanske vara värt att välja en sådan för att dra nytta av det i framtiden. Själv har jag vanlig full HD och känner inget stort behov av 4K men kommer troligen att bli en sådan nästa uppgradering, om inget annat för att det kanske inte säljs något annat då. :) 

I övrigt är det mycket lull-lull som nämns i texten som är svårt att säga något om utan att ha sett just den modellen i verkligheten.

Throughput på en TV? Har aldrig hört talas om en TV med vidarekoppling av nätverket, inte heller någon som haft för långsamt nätverkskort för att kunna hantera smartfunktionerna. Problemet med smart-tv är snarare dåliga/långsamma gränssnitt som dessutom snabbt tappar stöd för olika tjänster då TV-tillverkarna inte släpper uppdateringar för smart-tv funktionerna längre när de lanserat nya TV modeller. Därför håller jag helt med Venoms om att inte väga in Smart-funktioner vid köpet, funkar de bra så fine, funkar de inte så köp hellre en egen separat lösning som du har kontroll över istället där du kan välja något bra som dessutom fungerar en längre tid framöver, om du använder smart-funktioner då alltså.

 

Link to comment
Share on other sites

Sumsung suger... jag har en...

Dåliga gränssnitt... tala om det för tv4 play att deras app är dålig, bara ett e empel. 

Om du kör tv4 play i dator och chromecast till tvn fungerar det utmärkt däremot om du använder samsung smart (som i mitt fall) går det inte på full upplösning ej heller på näst högst utan man får skala ner till minimum och där laggar det ordentligt. Inget fel på mitt nätverk. Däremot är det ett 802.11b chip som är till nätverket på tvn och en riktigt dålig cpu för hantering av datan plus liten minneskapacitet. Å andra sidan funkar det bra om man inte ska streama utan bara ladda ner till tvn. Men då behöver man inte en smart heller

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...