Gå till innehåll

Hur varm får en SSD bli?


DAson

Recommended Posts

Har en Kingston SSD som när den är inkopplad ligger på 49 grader. Är det normalt att SSD diskar blir så varma som den blir. Har ett par andra SSD diskar i min dator som är betydligt svalare. Är SSD diskar tåliga för höga temperaturer. Just nu så är inte Kingston SSD:n inkopplad. Har en Seagate Barracuda Q1 480 GB den har en temperatur på 33 grader och håller sig där. Samsung 870 EVO 500 GB är på 27 grader och den håller sig på den temperaturen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kingston SSD;n är en lös enhet och sitter inte i något kabinett. Det beror på olika tillverkare Seagate och Samsung SSD diskarna 2.5" dem är väldigt svala Kingston SSD:n är också 2,5". Har provat Kingston disken innan jag upptäckte att den var så varm.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Läste att det inte är någon fara om disken periodvis ligger lite högre i temp. Det är sämre om den hela tiden ligger högt oberoende av om den s.a.s får jobba eller ej. Men gränsen går ju vid 70 grader så för din disk är det ingen fara på taket.

När det överhuvudtaget gäller datorer så vill man ju ha så låga temperaturer som möjligt. Höga temperaturer "sliter" förmodligen ut komponenter snabbare.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...