Gå till innehåll

hakbr

Medlem
  • Innehållsantal

    112
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av hakbr

  1. Någon som vet om det går att installera WSUS på en Windows 8.1 Update 1 så att den kan agera distributionspunkt för ett internt nätverk (tänkte spara bandbredd på mitt mobila bredband)?
  2. Hej Hej Tack för tipset. Problemet är att jag inte hittar på vilket sätt applikationerna startar så att jag först kan disabla dom vad gäller autostart och sedan skapa genvägar med adminrättigheter och lägga i autostart istället (vilket verkar vara det enda sättet att lösa problemet)...
  3. Hej Hej. Jag har gjort en ren installation av Win 7 på en kompis dator efter att ha bytt moderkort, cpu, minne, hårddisk, optisk enhet och PowerSupply... Eftersom jag är paranoid har jag skapat två konton åt honom, ett med adminrättigheter och ett "vanligt" användarkonto (det sistnämnda är meningen att han ska använda i sitt dagliga arbete som en extra säkerhet). Problemet är att när jag installera medföljande programvara från ASUS (moderkortstillverkaren och dera AI-Suite 2) för att kunna styra fläkthastighet etc via adminkontot så får jag aldrig någon möjlighet att välja att installera för "alla användare" utan installationen bara rullar på. Detta får till följd att när jag loggar in om user så vill programmet starta 5 st applikationer och begär via UAC tillstånd för varje applikation... Det går ju inte att använda datorn på det sättet varje gång man loggar in som användare och min fråga är nu hur jag ska bära mig åt för att slippa att UAC hela tiden bråkar om detta program. Jag har provat att ge användarkontot fulla rättigheter till programmets installationsmapp och samtliga filer och mappar i den mappen ärver dom rättigheterna på hårddisken men det hjälper inte. Jag har också provat att avinstallera programmet och installera det via användarkontot istället men det gjorde heller ingen skillnad. Någon som har några bra idéer om hur jag ska lösa detta så vore jag tacksam!
  4. Hej hej Problemet löst via Systemåterställning. Mycket märkligt fel.
  5. Hej hej Jag körde (det i övrigt utmärkta programmet) Ccleaner på grund av problem med anslutning av mitt blåtandsheadset till datorn. Märkligt nog (förmodligen beroende på att jag inte läste igenom alla varningar) så har detta medfört att något konstigt hänt med teckensnitten på datorn. Den text som i vanliga fall ska vara "normal" är nu i alla lägen kursiv istället men den text som skulle vara "fet och normal" fortfarande är som tidigare. Som exempel: I Lotus Notes är ett nyinkommet mail i inkorgen "fet och normal" men så fort jag öppnar det så blir det istället kursiv text. Detta gäller även i tex Gmail både i Chrome och IE. Däremot är texten i tex Utforskaren fortfarande normal. När jag skriver detta inlägg så visas det jag skriver om kursivt, fastän jag inte valt att någon del av texten ska vara kursiv. Denna text har jag dock markerat som kursiv. Jag bifogar en bild som exempel. Någon som har en bra lösning på detta?
  6. Hej hej Tack för tipsen, men jag hade redan provat dom varianterna. Dock visade det sig att min Galaxy S2 fick ICS via FOTA (första gången FOTA fungerar för Samsung) så nu kan jag slänga ut Kies för alltid...
  7. Sorry, lite taskig formulering där... Programmet startar inte alls längre (första gången startade det "lite" men fick ett meddelande om att programmet stött på ett problem och måste avslutas, vilket det också gjorde). Nu kommer inte ens splashscreen för Kies längre.
  8. Hej hej På min laptop med Windows 8 har jag en fingeravtrycksläsare som fungerade klockrent med Windows 7. I Windows 8 hittar jag inget sätt att enabla den så att jag slipper logga in med lösenord. Några förslag?
  9. Hej hej. Jag får inte Samsung Kies att fungera med Windows 8, någon som har provat och fått det att fungera? (Ja, jag vet att Samsung Kies är ett uselt program men det är tyvärr fortfarande enda sättet att uppdatera en Samsungtelefon)…
  10. Har labbat runt lite mer i Windows 8 nu och börjar så sakteliga förstå hur det fungerar och hur Microsoft tänkt. Dock saknar jag mycket av högerklicksfunktioner i olika lägen och åtkomst till inställningar på ett enklare sätt. Som exempel så har jag en fingeravtrycksläsare på datorn (som Win 8 inte hittade drivrutiner för) och när jag installerat drivrutinerna för Win 7 så hittas den i Enhetshanteraren men jag har ännu inte lyckats hitta något sätt att använda den för att logga in med (något som Win 7 löste automatiskt).
  11. Lång installationstid. Hittar inte alla drivrutiner (det gjorde Win 7 på samma dator). Ovant gränssnitt men efter ett tag lär man sig använda Windows-tangenten på ett nytt sätt. Jag ser i dagsläget absolut inga förutsättningar för det nya gränssnittet i en företagsmiljö.
  12. Hej hej Jag har köpt några stycken sådana här och dom har fungerat riktigt bra och prestandan är mycket bra. DustinHome har kampanj på dom och du kan köpa till en adapter för e-sata som komplettering om du vill. http://www.dustinhome.se/pd_5010543842.aspx
  13. Hej hej I vissa fall när man installerar programvara i Vista ska man högerklicka på installationsfilen och välja alternativet "Kör som Administratör" för att alla rättigheter etc ska fungera korrekt. Du kan också välja att högerklicka på det installerade programmet som du vill starta och även där välja "Kör som Administratör" vilket ger programmet högre behörigheter. Hoppas att detta kan vara till hjälp.
  14. Hej hej Tack för svar. Jag tror att jag kanske formulerade fråga fel... Windows är alltså installerat med datorn i "BIOS-läge", frågan är vad som händer om jag går in i setupmenyn (i BIOS) ändrar till "UEFI-jäge" och sedan startar om. Kommer Windows att starta/fungera överhuvudtaget eller kommer jag att bli tvungen att installera om Windows när datorn står i "UEFI-läge"?
  15. Hej hej. Jag läste Stenis artikel i nyhetsbrevet om att installera Windows 7, 64-bit, på en dator med UEFI. I artikeln länkade han också till denna sida. Eftersom jag har en exakt likadan dator som i artikeln och använder 64-bitars Windows 7 MEN har använt "gammal" BIOS istället för UEFI så undrar jag om jag måste installera om hela datorn från scratch eller om det helt enkelt går att ändra detta i BIOS så att UEFI används istället...?? Är det värt jobbet att ominstallera om det måste göras? Edit: Detta gäller min jobbdator, en DELL 6410, 8 GB RAM, Intel Core i7, Corsair Force 2 SSD-disk, Win 7 Ent 64-bit. Någon som har några idéer om detta?
  16. Min Kingston V+ 128 GB efter 6 månaders användning, klonad från installation på en "vanlig" 7 200 rpm disk
  17. Min Kingston V+ 128 GB efter 6 månaders användning, klonad från installation på en "vanlig" 7 200 rpm disk
  18. Hej hej Har du provat denna metod: http://www.pctechbytes.com/acer/acer-aspire-system-recovery-partition Kräver dock att du inte tagit bort den dolda partitionen på hårddisken.
  19. Hej hej I vissa BIOS kan det vara så att de enheter men placerar i den "nedre delen" anses som att dom inte ska vara bootbara. Har du provat att placera HDD som bootbart på raden direkt under CD/optisk enhet?
  20. Hej hej Jag uppgraderade sonens Samsung Galaxy S till senaste versionen av Android på en dator med Windows 7 Ultimate 64-bitar utan problem. Det låter som rätt mycket arbete att installera om hela datorn för att uppgradera Android, du får ju inte DualBoot när du gör det i den ordningen. Det fungerar inte att göra det från Ubuntu?
  21. Hej hej På HP:s datorer brukar det finnas en dold mapp på hårddisken som innehåller samtliga drivrutiner du behöver om du beslutar dig för att göra en ren installation (mappen heter oftast "HP"). Samma mapp ska återfinnas på återställnings-/recovevery-DVD.
  22. Hej hej Fast inte ens moster Greta skulle tro att ett meddelande med den meningsbyggnaden och grammatiken skulle vara på riktigt. Förmodligen skulle moster Greta lättare kunna avgöra det än "normala" användare eftersom moster Greta har en mycket bättre kunskap i svenska språket...
  23. Hej hej Om du glömde att bränna ut återställningsskivorna så finns möjligheten att beställa nya från HP. Jag har för mig att du får betala några hundralappar för dom. Kolla hos HP-supporten eller på HP:s hemsida så kan dom hjälpa dig. EDIT Här är länken för att beställa skivor: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=sv&dlc=sv&cc=se〈=sv&os=2093&product=3758203&docname=c00810334
  24. Hej hej På bilden visas en 2,5" hårddisk med IDE-interface. Adaptern är mycket riktigt en DELL-specialare. Det finns ju dock inte så många IDE-diskar att välja på nuförtiden... http://www.dustinhome.se/lp_5306_1561.aspx
×
×
  • Skapa nytt...