Gå till innehåll

RAM-minnen


Recommended Posts

Tja jag gör ett försök då. :)

RAM minne är en betydligt snabbare teknik (och dyrare) som används för att tillfälligt lagra data medans datorn arbetar med den. Det måste ständigt ha ström för att behålla informationen så när du stänger av datorn töms det.

Fysiska minnet är t.ex hårddisken. Det är billigare att framställa och därmed har man betydligt större volymer. Nackdelen är att det inte är i närheten så snabbt som RAM minnet, därför används det endast i nödfall som arbetsminne (eller snarare en buffert) när RAM minnet tar slut. Det har dock fördelen att det behåller informationen även utan ström. Därför används det i första hand till att lagra program och t.ex bilder, ljud, film, texter etc. medans de inte används.

Redigerad av Nicklas
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan någon förklara för mig vad som är skillnaden mellan ramminnet och physical memory? Vilket av dom styr begränsningen på mängden program i Datorn?

Hej kontakten :)

Det är nog ingen större skillnad mer än att den första benämningen är skriven på Svenska och den andra på Engelska = samma betydelse rent generellt.

Beroende på enskilt sammanhang så kan naturligtvis physical memory betyda olika saker vad gäller att lagra minne.

Hittade ett par länkar där man på ett ställe beskriver de som Physical Random Access Memory (RAM) = RAM-minne. Även lite om den andra biten ni är inne på "Virtuellt minne" som är kontentan eller resultatet mellan RAM-minnet och Växlingsfilen, Swapfile, Pagefile (finns säkert fler namn på samma benämning:) Finns ju också något som kallas för Kernelminne eller med ett annat ord kärnminne...

http://aumha.org/win5/a/xpvm.php

http://support.microsoft.com/kb/314482

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...