Jump to content

Recommended Posts

Den 19 januari 2013 lanserades Mega (beta), en tjänst för lagring och delning av krypterade filer i molnet. Mega erbjuder 50 GB gratis utrymme (man kan köpa upp till 4 TB) och filerna krypteras innan de laddas upp. Därmed kan Mega inte komma åt filernas innehåll. Inledningsvis kunde Mega användas endast via webbläsare, och då Mega ställer höga krav på webbläsaren, var det endast Chrome som ansågs vara lämplig för intensivt bruk av tjänsten. Senare versioner av Firefox är dock Mega-godkända.

 

Den 4 juli lanserades den första klienten, för Android. Den 6 november avslutades betafasen. Nästa klient, för iOS, lanserades den 27 november. Den 19 januari 2014, på Megas 1-årsdag, lanserades en synkklient för Windows. Klienter för Linux, OS X, BlackBerry och Windows Phone är på gång. Det finns också Mega-tillägg för Chrome och Firefox.

 

Under början av 2014 kommer krypterade meddelandetjänster att lanseras, se detta blogginlägg.

 

https://mega.co.nz

Hjälp: https://mega.co.nz/#help

Blogg: https://mega.co.nz/#blog

Klient för dator: https://mega.co.nz/#sync

Klient för telefoner: https://mega.co.nz/#mobile

Utgivare: Mega Limited

Wikipedia: Mega (website)

Link to comment
Share on other sites

Om du menar synkklienten för Windows har jag knappt använt den, endast installerat och provkört i mitt testsystem. Programmets användargränssnitt används mest för att hålla koll på upp- och nedladdningar, uppladdad datamängd, samt att pausa upp- och nedladdning. Synkronisering är lika smidig som andra tjänster. Webbsidan är också överskådlig och lättanvänd. Snabba överföringar. Android-versionen har kamerasynkronisering som, om aktiverad, automatiskt laddar upp foton och/eller videor.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Klienter för Linux, OS X, BlackBerry och Windows Phone är på gång.

Uppdatering: klienter för (i tidsordning) BlackBerry, OS X och Linux (officiellt Ubuntu, Debian, OpenSUSE och Fedora) har lanserats. För BlackBerry blev Android-klienten tillgänglig i januari, och det sades då att “native BlackBerry support is on the way”¹. Om det nu finns en nativ klient för BlackBerry vet jag inte. Det kan inte kännas meningsfullt att slösa resurser på ett döende system. Ännu ingen klient för Windows Phone.

 

¹ https://twitter.com/MEGAprivacy/status/427961060193091585

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Mega fyller två år¹ och firar bl.a. genom att lansera Mega för Windows Phone 8/8.1: https://www.windowsphone.com/en-gb/store/app/mega/1b70a4ef-8b9c-4058-adca-3b9ac8cc194a

 

Nya versioner av Mega för Android och iOS har också släppts. Inlägg om dessa och annat aktuellt: https://plus.google.com/u/0/108055545377490138410/posts

 

Den nya versionen för Android laddade upp mina foton på nytt, till en ny mapp, ”Camera Uploads”.

 

¹ https://plus.google.com/108055545377490138410/posts/DWR72e5559e

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...