Använda mobillurar som headset till dator?


Recommended Posts

Finns det något trix för att använda mobillurar som headset till dator? De duger ju till att lyssna på musik på dator men finns det möjlighet att även använda mic-funktionen? 

 

Jag menar standardlurar och inte Bluetooth?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det inte bara att plugga in?? Jag använde gamla när jag lanade med kompisarna och använde ventrilo...

Det beror på vad du har för dator /lurar, när det gäller t.ex. iPhone lurar kan man behöva en adapter i mellan datorn och lurarna.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Njae... det beror däremot på vad man har för ljudkort i datorn, så länge vi pratar on 2.5mm standardkontakt. En handsfree har en kontakt för att driva både mic och hörlurar. De flesta ljudkort har separat microfoningång och hörlursutgång. Är så fallet kan man INTE använda microfonfunktionen i datorn!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Konstigt, det borde vara att bara koppla in "druttarna". Kolla in inställingarna i programmet du använder, eller kolla inställningarna i windows. (kanske  ?)

 

Edit : använder skype en hel del både via mobilen eller via datorn, har aldrig haft problem ( kanske en bättre förklaring )

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

 

Njae... det beror däremot på vad man har för ljudkort i datorn, så länge vi pratar on 2.5mm standardkontakt. En handsfree har en kontakt för att driva både mic och hörlurar. De flesta ljudkort har separat microfoningång och hörlursutgång

Ok, det är det man har.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

 

Mekaniskt" fel,, har du testat med andra "druttar" om du har kollat inställningarna ? Eller fungerar det nu ?

Fungerar ej. Lurarna fungerar på mobilen och är de lurar som är hemma för tillfället. Återkommer med svar. 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

skulle säga nej, datorn är ju ljud ut / ljud in (mic) separata kontakter, vanligtvis 3.5mm tele-plugg.

Sen finns det olika standarder t.ex AHJ som används av ÄppelTelefoner och HTC samt OMTP som en del andra tillverkare använder.

Skillnaden kan du se här: http://forums.wpcentral.com/attachments/windows-phone-8-guides-how-tos/49276d1384087706t-headset.jpg

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har provat en del olika lurar och de som fungerar i telefonen behöver nödvändigtvis inte fungera jättebra med datorn. ( funderade till lite )

Det kan ha att göra med impedansen som kan vara olika i telefonen, datorn och på lurarna.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

  • Liknande innehåll

    • Av slipestream
      Jag har köpt steelseries siberia V2 Frost blue edition och varje gång jag streamar eller har många saker som spelar upp ljud så gnistrar det till. Och det är bara jag som hör det, de som tittar på min stream hör inte det. Jag tror det är fel på mina usb portar för min andra siberia v2 normal (inte frost blue) har inte detta problemet och de har de 2 pinnarna, kommer inte på vad det heter. Jag har bifogat en inspelning när jag är i Hearthstone menyn och streamar. Min telefon suger så kvaliten är inte den bästa med det går att höra. Har letat efter en lösning i några månader, men ingen har någonsin svarat på mina posts, och steelseriest vet heller inte vad problemet är.
      Recording.mp3