Jump to content

Hur göra visning i mappar global och permanent


thomcats

Recommended Posts

Jag vet var mappalternativen finns i explorer-rutan där man också t ex kan begära att få se dolda filer m.m. Mitt problem är att jag vill ha innehållet i mappen i form av LISTA och inte DETALJERAD LISTA. Standard tycks var det senare alternativet men jag vill ha den översiktliga listan och sedan kunna välja att fördjupa info om ett valt objekt om jag vill. Jag väljer LISTA och det funkar naturligtvis, men går jag sedan ur bilden och öppnar det fönstret på nytt vid ett senare tillfälle, så är den detaljerade listan där igen. Jag kan alltså inte välja "globalt" så att säga. Är detta alternativ borttaget i Windows 10 eller finns det att söka på något annat ställe? Tacksam för svar.

Link to comment
Share on other sites

Ställ in en mapp så som du vill ha det med Lista och gå sedan in på Options där du kan välja "visa dolda filer" osv, där har du en knapp för att kopiera den valda mappens inställningar till samtliga mappar. Har funnits och fungerat så i Windows så länge jag kan minnas. 

mappinstallningar.PNG

 

Edited by Nicklas
Link to comment
Share on other sites

Innan du gör enligt ovan kan du även passa på att justera bredden på kolumnerna så ska den komma ihåg även det på alla mappar. 

Och jag rekommenderar absolut att bocka ur "Hide extensions for known file types" som är så fruktansvärt korkat att det ens finns, än mer att det är aktiverat som standard. Hur ska mindre datorkunniga någonsin kunna förstå hur filhantering/associering fungerar med det aktiverat. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...