Jump to content

allokaliserings minne


leddi

Recommended Posts

jag skulle bli stort glad om det finnes någon som kan förklara (nästan nybörjare) vad allokalliseringsminne är och hur man kan ta en titt på vad det innehåller. Anledningen till detta återkommer jag till om det nu är möjligt att så göra. Tråkigt att dra en lång story om det inte sas blir ett slut på den, eller hur. :blink:

kram leddi

Link to comment
Share on other sites

Vad säger du!? verkar som någon blåst mig rejält hmmm. Men på en annan sida här på AW så svarar en moderator på fråga. citat Sök på forumet.... det står förklarat på flera ställen hur det funkar. Men Vista 32 bitars allokaliserar endast 3,2 gb av det RAM minne som är installerat... Har 4 gb i dotterns dator... står att det finns 3 gb installerat. Slut citat. Så någonting med all.... finns det väl? Blir story lite senare, hjärnan e på väg till dunder fest och inte helt klar. okey? Kram :P Leddi :P

Link to comment
Share on other sites

Minnesallokering enligt wikipedia.se

Minnesallokering betyder inom datateknik reservering av av någon typ av datorminne Detta kan vara exempelvis hårddiskutrymme eller RAM Då ett program börjar köras, eller under tiden det kör, brukar en del av RAM allokeras. Det reserverade utrymmet kan frigöras då programmet behagar. Oftast frigörs allt minne då programmet stängs.

På svenska så betyder det att ett program kan reservera (allokera) minne under tiden det körs. Kör du t.ex. Photoshop så allokerar det gärna 1 GB eller mer, men ett litet program kanske allokerar några MB bara. Det beror på hur stora mängder data det hanterar. När programmet avslutas så lämnas minnet tillbaka till operativsystemet.

Räcker inte det primära minnet (ram) så kan minne allokeras på hårddisken på samma sätt som operativsystemet gör. (swap file / page file)

Engelska Wikipedia:

In computer science, dynamic memory allocation (also known as heap-based memory allocation) is the allocation of memorycomputer program during the runtime of that program. It can be seen also as a way of distributing ownership of limited memory resources among many pieces of data and code. storage for use in a

Dynamically allocated memory exists until it is released either explicitly by the programmer, or by the garbage collector. This is in contrast to static memory allocation, which has a fixed duration. It is said that an object so allocated has a dynamic lifetime.

Edited by singlemalt
Link to comment
Share on other sites

En svensk artikel om vad allokera minne är. Se > http://www.datormagazin.se/artiklar/artiklar/20100928/hitta-ett-favoritsprak/?page=1

Tillägg:

Hur man tittar i det allokerade minnet, vet jag tyvärr inte.

Antar att man lägger till en modul tillfälligt i programmet man håller på och konstruerar...

Eller om det finns med en funktion i programmeringsprogrammet som kan göra det.

Edited by Manneman
Link to comment
Share on other sites

Rensar upp i tråden och tar bort ovidkommande tjafs och följaktligen de inlägg som kommit till följd. Redigerar också delvis vissa inlägg för att behålla information som kan ha betydelse för tråden.

Tjafsinlägg undanbedes!

// Manneman

Edit: Kommer fortsätta att plocka bort inlägg som är ovidkommande för tråden... även mina egna har raderats.

Link to comment
Share on other sites

Vad säger du!? verkar som någon blåst mig rejält hmmm. Men på en annan sida här på AW så svarar en moderator på fråga. citat Sök på forumet.... det står förklarat på flera ställen hur det funkar. Men Vista 32 bitars allokaliserar endast 3,2 gb av det RAM minne som är installerat... Har 4 gb i dotterns dator... står att det finns 3 gb installerat. Slut citat. Så någonting med all.... finns det väl? Blir story lite senare, hjärnan e på väg till dunder fest och inte helt klar. okey? Kram :P Leddi :P

Om det är just det citatet det gäller och inget annat, så handlar det om att 32-bitars Windows inte kan använda sig av mer än cirka 3-3,5 GB RAM. Exakt värde beror på vad man har för hårdvara i datorn.

Det innebär att det är helt normalt att Windows endast kan använda 3 GB RAM i din dotters dator.

Om det är något annat du undrar över så förklara vad du är ute efter.

Kan du förklara vad du menar med att du vill se vad dessa 3 GB RAM innehåller?

RAM-minnet innehåller drivrutiner, tjänster, Windows, alla program som körs och all information som programmen behöver för att köra.

Link to comment
Share on other sites

Tusen tack Jarru & Rune för länkarna, som jag ska försöka begripa. Men är lite tveksam till att jag gör. ha ha ha

Jo story. Jag köpte en stört billig pc nere på parkeringen av en rätt så sliten snubbe, han lovade att de var inget tjyvade prylar han sålde punkt. Men två dagar senare så hälsade myndigheten på med slägga och hand fängsel. Någon hade sett denna häleri förseelse och gjort en anmälan. Det är rätt av grannarna o hålla ett vakande öga på omgivningen, tyvärr. Detta resulterade i häktning då det visade sig finnas 68000 bild/film/dokument i "allokaliseringsminnet"!!!!???? Kunde givetvis erkänt köpet/häleri för att inte bli märkt för innehav av känsliga bilder m m. Men har jag gett mig in i det så får jag oxå hålla käft, anser jag. Märk väl att det var minsann inget jag kunde se när jag tittade, för då var den tom sånär som på xp programmet då. Slutet blev att 6 mån på statens bekostnad sitta och göra helt sinnes befriande jobb. Därav detta intresse av A minnet. Finns kanske något annat sätt att se vad som en gång varit på H disken men det står allokaliseringsminne i utredningsrapporten. Det krävs väl en del plats för så många föremål att "ligga o skräpa" nånstans där det inte går att se utan en del speciella kunskaper då, eller? Ja det var den bedrövelsen i kort version, bättre blir det inte. Kram Leddi :D

Link to comment
Share on other sites

Om det är stavat "allokaliseringsminnet" måste det vara något eget påfund för det är ingen normal svensk term. Om det är information som finns kvar efter att datorn varit avstängd kan det inte ens gälla RAM-minnet utan måste gälla hårddisken.

De kanske menar att de olämpliga filerna låg kvar på hårddisken fast de har tagits bort på vanligt sätt i Windows. När man tar bort en fil genom att tömma papperskorgen eller trycka Shift+Delete så tar Windows egentligen inte bort filen från hårddisken utan den tar bara bort referensen till filen som finns i mappen där den låg, vilket innebär att den nästa gång det skapas en ny fil kan komma att bli överskriven. Man kan, så länge filen inte har blivit överskriven, med särskilda program leta på det hårddiskutrymme som ser oanvänt ut efter filrester. Sådana program kallas ofta filräddningsprogram.

Länkarna i inlägg 7 och 8 handlar om hur man skriver ett program som ska allokera RAM-minne, i den normala betydelsen adressera eller använda RAM-minne.

Link to comment
Share on other sites

Tusen tack Cecilia! Där hängde jag faktiskt med i det du skrev det var pedagogiskt lätt begripet. ha ha ha

Det är minnsann inte lätt med ett helt nytt "språk/ord" och sättet att prata detta på, när allt ska in på en gång. Nu vet jag inte direkt hur mycket som var bild, film, dokument men om vi säger 68000 bilder, hur stort utrymme/storlek krävs det av H disken för att det ska "synas" och inte bli överskrivet under dessa två dagar som jag hade datorn. Jag hann ju aldrig lägga in en massa saker utan det var ju mest titta hur det såg ut och sen några timmar internet. Inget noga beräknat utan bara på en höft. Det fanns en 50Gb H disk har jag för mig, ska se om det är med i rapporten. Inte för att vara rasistisk på något vis men det slog mig att jag kunde råkat änn värre ut om det varit nån taliban anhängare jag köpt datorn av och som hade haft den sortens info kvar. Får ju försöka se positivt på saken ha ha ha ;)

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag tittat i utredningen igen och det står. - bla bla bla alllokaliseringsminne har ej genomsökts pga tidsbrist bla bla bla. Ett mellanslag missade nog både jag och text skrivaren -all lokaliseringsminne- ska det nog vara. Om det nu finns något sådant he he he :lol:

Link to comment
Share on other sites

Det varierar ju enormt hur stor en bild eller en film är. En bild behöver ju inte vara större än några kB och ändå vara tillräckligt stor för att där ska synas något olämpligt. Filmer är ju större. Är du säker på 50 GB? För det var många år sedan hårddiskar brukade vara så små, men datorn kanske var 5-10 är gammal.

Link to comment
Share on other sites

Jag tackar för alla svar och det blir nog inte bättre än såhär. Det finns i alla fall inget Aminne som det var sagt i mitt fall det förstår jag nu. kram Leddi :angry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...