Nej till Copyswedes avgift på externa lagringsmedia


e-son
 Share

Recommended Posts

Visst är de väl galet att dessa alla tänkbara avg. hittas på.

Nu för tiden så har den här typen av tillvägagångsätt blivit ett allt vanligare sätt att få tjäna lite extra pengar. Återfinns inte bara via staten utan även väldigt vanligt i stort sett överallt.

Det tillhör i mina ögon en av alla dessa moderna strategier som kommit i spåren av vår nya datoriserade tidsålder. Ett system som bygger på registerföring och avgiftsbelägga och effektivisera.

Människan har försökt skapa något som skulle förbättra och förenkla men facit efter några år har nu gett oss en lite annorlunda bild och fingervisning åt vilket håll det barkar åt.

Själv tror jag mycket beror på att man velat se hur långt det är möjligt & driva den datoriserade utvecklingen framåt och därmed så har alla överallt hängt på idén.

Vad man inte visste så mycket om och även underskattat konsekvenserna utav får vi nu se med ett ökat intresse för hålla kontroll, övervaka och registerföra vanligt folk men också arbetsplatser som lyser i sin frånvaro där tjänster effektiviserats bort med ökad arbetslöshet som följd.

Lite Offtopic i sammanhanget men vissa saker får mej & fundera på samhällets inpräglade värderingar emellanåt :)

Vem har inte sett varningstext på olika förpackningar på apoteket där preparat inte bör användas av ammande mammor utan först rådfråga med läkare....

Fostret & den kommande Bebisen är viktig...Miljön är viktig, för tänk på fiskdöden & alla haven...Tänk också på vikten av värna om naturen & närmiljön...Panta därför flaskor & burkar och lämna in grejer till återvinning så ett långsiktigt kretslopp bibehålls där alla tar sitt ansvar så planeten fortsätter snurra sin bana.

Använd kommunala färdmedel framför okynnesåkande som smutsar ner i trafiken.

Men varför spelar det så lite roll hur man beter sej efter den där bebisen blivit stor och vuxit upp och inte längre tillhör kategorin mindreårig utan blivit vuxen och myndig?

Så länge du ammar så är du skyddad..Så länge du är ett barn så är du skyddad..Så länge du går i grundskolan och läser så är du skyddad men hur går tankegångarna efteråt?

Då är det som vissa inte ens existerar och något skydd från samhället syns inte i sikte.

Dem här orättvisa avgifterna tillhör lite grann ett uttryck för just den djungelns lag som råder dät allt är tillåtet bara de håller sej på rätt sida om lagstiftningen.

Varför byter vi bort dem mänskliga värderingarna i vuxen myndig ålder på bekostnad av så mycket annat? Jo för en vuxen människa förväntas ta sitt eget ansvar och kunna de mesta & ta egna vettiga beslut ungefär jämställt med synen på ett företag som också alltid förväntas snurra på utan avbrott - Testa läkaren & bli sjukskriven :)

På ett sätt lyckligt att man bor i Skandinavien, hade lotten varit någon annanstans så hade läget varit ändå värre :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Bättre att rösta med fötterna. Köp grejerna utanför Sverige i något annat EU land. Oftast billigare även exkl skatten.

Det är just vad som kommer att hända, och protesterar gör man om man vill värna det svenska näringslivet och förhindra att copyswede flyttar ännu en marknad (och arbetstillfällen) utanför sverige.

Edited by e-son
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nu börjar det bli dags att slå till om man planerar att köpa extern hårddisk. På torsdag ska nämligen straffavgiften börja tas ut.

För lite kul läsning om det hela kan man gå till Copyswedes hemsida.

http://www.copyswede.se/nc/news/artikel/fraagor-och-svar-privatkopieringsersaettning-foer-usb-minnen-och-externa-haarddiskar/

Det är imponerande att se hur de ansträngt sig att försöka försvara detta idiotiska påhitt. Men min åsikt ändrades dock inte en millimeter utan ledde om något till än mer förakt.

Link to comment
Share on other sites

Om man gör en egen tolkning så framstår ju kopieringsavg. i ett löjets skimmer.

Man har med lagliga medel lyckats få gehör för en misstanke om att upphovsskyddat material hanteras på dessa media.

Bara för "ett antal" råkar göra detta emellanåt så ska ALLA övriga användare få plikta för detta.

Det här kommer aldrig hålla i längden och rivas upp så fort TPB historien lagts till handlingarna.

Misstanken är ju inte grundad utan baserad på vild spekulering & antaganden.

Lämnade en röst här med men om den får någon användning..Tveksamt :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share