Jump to content

Fujitsu-Siemens, hur vet jag modellnamn på datorn?


ozonlagretsbeskyddare

Recommended Posts

Frågorna:

Hur hittar jag min dators modelnamn?

Hur hittar jag alla mina drivrutiner för datorn (har 2 st. en fujitsu s. och andra dolby)

Dator 1.

Jag blir tokig. Jag har vridit och vänt på datorn och allt jag hittar är en etikett på toppen av datorn där det står XP serial och massa annat. Dessa två kanske är användbara men har redan sökt efter dem: M93-00115 eller x11 - 45376

Jag hade kunnat använda mig av Everest för att hitta alla drivrutiner men sist jag checkade så fungerade den inte med win7.

Bägge datorerna, den ena är en Fujitsu Siemens (stationär) och den andra är en bärbar från DOLBY 5520-5112 (jag tror att det är rätt model namn som stod på datorn)

Har googlat i någon timme, gått med dolby support (https://www.dolbysupport.com/) men har inte riktigt gått bra för mig.

Har lite bråttom med att slutföra en hel del jobb på bägge datorerna, skulle uppskatta hjälp från vem som helst!!!

Tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Här hittar du serienummer för Fujitsu Siemens

http://support.ts.fujitsu.com/Content/RN_IdentHelp.asp

...och här använder du nämnda serienummer för att hitta drivrutinerna.

http://support.ts.f.../downloads.html

Vad gäller den bärbara (dolby), får du nog kolla lite till... dolby är inget datormärke. Tillverkare borde synas i botten på datorn om inte annat.

Edited by e-son
Link to comment
Share on other sites

Tack! Undrar bara en sista sak.

Jag har ett ATI grafikkort på stationära datorn, men minns inte hur jag letade fram vad för grafikkort jag hade. Sist hade jag inte någon katalog eller CD skiva till grafik kortet heller. Och hur gör jag detsamma med bärbara datorn (vet inte vad för grafikkort den datorn har)?

Tack att du har orkat hjälpa mig, riktigt snällt!!

Edited by ozonlagretsbeskyddare
Link to comment
Share on other sites

Drivare till ATI-kortet hittar du på nedanstående länk... välj gärna "Step 1: Desktop Graphics" och "Step 2: Auto Detect and Install", det är enklast!

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

För den bärbara gör du nog klokt i att ta den VGA-drivrutin som finns på hemsidan med resten av drivrutinerna. Vid behov kan du uppdatera den senare, när datorn förövrigt är färdiginstallerad.

Edited by e-son
Link to comment
Share on other sites

Så! Har omformaterat och allt har fungerat utmärkt för den bärbara. Men stationära har jag lite problem med. Inga av drivrutinerna gick att installera på win 7 (det står att de fungerar för win xp). Och grafikkortet kunde inte hittas av programmet som jag använde "Step 1: Desktop Graphics" och "Step 2: Auto Detect and Install", det är enklast!"

Redigerat: Jag har hittat och laddat ner grafikkort drivrutinerna, dock har jag fortfarande problem med att hitta/använda datorns övriga drivrutiner..

Finns det någon lösning på det?

Tack

Edited by ozonlagretsbeskyddare
Link to comment
Share on other sites

Nu stöder Acer troligen inte Windows 7 på den maskinen, utan jag antar att det är en "XP-maskin". Det brukar dock lösa sig alldeles av sig själv, eftersom Windows 7 har det mesta integrerat redan från början.

Gå till Enhetshanteraren och kolla om du har några gula utropstecken där... har du INTE det, behöver du inte tillföra drivrutiner.

Link to comment
Share on other sites

Har du kollat på Windows Update om det finns drivrutiner där, om inte så gör det. Annars kan du ta Egenskaper på de okända enheterna och ta fram de hårdvaruid som kan hittas under sista fliken. Detta hårdvaruid kan vi sedan använda för att ta reda på exakt vad det är för hårdvara och vilken drivrutin du behöver.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...