Fujitsu Amilo:Går inte att uppgradera till ATI grafikkort drivrutin. [Löst]


amiletto

Recommended Posts

När Win7 installerades blev grafikkortet installerat som standard VGA-kort med Microsoft drivrutin.

Grafikkortet heter:ATI Mobility Radeon Express 200M.ATI drivrutinen heter V.8.332.0.0.

När jag installerade BlazeDTV till en DVB-T USB-sticka för att se på TV blir skärmen svart,ljudet är OK.

Jag tror att Microsoft drivrutinen orsakar detta,jag har installerat video Codec-pack utan förbättring.

När jag försöker uppdatera till ATI:s får jag meddelande att bästa drivrutinen redan är installerad.

När jag avinstallerar Microsoft drivrutinen och startar om får jag samma meddelande.

Hur kan jag komma förbi detta att fel drivrutin har tagit över?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ett sätt att "tvinga" in en drivrutin är att alltid göra det direkt från enhetshanteraren. Du behöver då ett program som kan packa upp grafikkortsdrivrutinen som ofta är ihoppackad i en exe-fil, zip-fil, rar-fil eller liknande. Ett bra uppackningsprogram som jag själv använder är 7-zip:

http://www.7-zip.org/download.html

Med hjälp av det programmet packar man först upp filen i en vanlig "gul mapp" som man placerar e.x. på skrivbordet.

Gå sedan in i enhetshanteraren och klicka upp enheten bildskärmskort, i ditt fall ATI Mobility Radeon Express 200M.

Högerklicka på den och välj "uppdatera drivrutin". Där får du två val, välj "drivrutinsprogramvara som redan finns på datorn". I den nya rutan som uppenbarar sig får du bläddra dig fram till den uppackade mappen som du placerade på skrivbordet. Klicka "nästa" och då börjar datorn söka i mappen och hittar drivrutinen som den installerar. Där brukar datorn "strunta" i datumet för drivrutinen och s.a.s. ta det den erbjuds utan att ifrågasätta om den är gammal eller ny.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

 • Liknande innehåll

  • Av perk
   Min HP dator med win7 har varit seg och hårddisken varit ”ganska” full. När det blivit så tidigare så har jag formaterat (eller vad det heter) om den, med skivan som var med. Då har den alltid blivit pigg, och som den var då den var ny.
    
   Nu när jag gjort det, så verkar det som om hårddisken istället fyllts ytterliggare. Den är bara på 500GB och efter öminstallationen är det endast 9,43GB ledigt utrymme.
    
   Kan någon komma med tips om vad som kan vara felet, kan det ha med win7 och att det inte verkar finnas uppdateringar till det.
    
   Eller kan jag göra något fel, är några år sedan jag gjorde det senast och minnet i mitt huvud är väl inte vad det borde vara. Men det har aldrig varit några problem tidigare då jag gjort det.
    
   Tacksam för hjälp
  • Av JoWa
   En vecka och en dag efter att Windows 10 släpptes, gick det om Windows 8 i användning den 6 augusti, enligt StatCounter.
   Win7: 54,23 % Win8.1: 14,6 % WinXP: 10,1 % OS X: 8,04 % Win10: 3,59 % Win8: 3,42 % Unknown: 2,13 % WinVista: 1,87 % Linux: 1,54 % Chrome OS: 0,27 % Win2003: 0,12 % Win98: 0,03 % Win2000: 0,01 % WinCE: 0,01 % Other: 0,02 % Windows 10 gick om Vista den 1 augusti.   27 juli till 6 augusti: http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-daily-20150727-20150806
  • Av Anna Maria
   Jag hoppas att supporten för Windows 7 hjälper till ... Men det kanske inte funkar så bra... Jag läste om en som inte fick så bra hjälp... Om de inte gör det hoppas jag att jag kan få hjälp här...
   Jag har tagit bort återställningspartitionen... Jag trodde inte jag behövde den. Jag försökte att få min dator tyst genom att installera Windows 7 32 bitar istället för Windows 7 64 bitar... Nu har jag inga drivrutiner så att internet funkar på den... Jag trodde att det bara var att hämta på nätet med min Linuxdator och ta till Windowsdatorn  men dessa filer verkar bara gå att ladda ner från Windows update ... Kan man ladda ner såna filer på nån annans Windows dator och ta till sin egen dator ? 
    Mina andra datorer har blivit tysta när jag installerade Windows och Linux 32 bitar... Jag har inte Linux och Windows på samma dator.
   /Maria
    
  • Av Lasse B
   Fråga.
   Uppdaterade Nvidia Grafik Drivrutin till Version 364.51.
   När jag sedan tittar i program, har det tillkommit ett program som heter Vulkan Run Time Libraries ?? Utgivare LunarG,inc Vad är det ?? och vad är det till för ??
    
   GeForce Experience, är det enbbart till för spel ?? lika bra att ladda ner även det kanske ?? Eller ??
    
   Obs ! Gjorde en ren installation av Grafikdrivrutinen, , de andra två, som tydligen är för spel bockade jag ur.
    
   Skall jag återgå till tidigare grafik Drivrutin 362,00.
    
   Behöver man så fort det kommer en ny version uppdatera till den nyare ??
    
   Undra vad i så fall som skiljer dessa ?? Någon med ett svar, erfarenhet av detta.
    
   Lasse B
  • Av Korpen
   Windows update slutar inte söka efter uppdateringar i windows 7 home premium SP1, har testat att köra en fix it från microsoft men det hjälpte inte, nån som har någon ide hur man löser detta? Jag får inga felmeddelanden utan windows update bara söker och söker..
   Tack på förhand
  • Av jakob
   Hej, jag har köpt en splitter ny laptop Acer från media markt, (jag vet att den är Windows 7 kompatibel)
   Jag är desvärre tvungen att omformatera den på grund utav att jag arbetar i Pro Tools 11, var på att den versionen av pro tools inte stöds av Windows 10. (och pro tools 12, som stöds, kostar 5500 kr, medan Windows 7 Home Premium - 64 Bit - ESD kostar kring 800 kr)
   Jag köpte licensen via internet och fick allt via epost, så inga skivor eller usb stickor är iblandade. Varje gång jag försöker installera så hamnar jag på samma ställe. Jag kommer bifoga 5 bilder som pekar på vad som händer, som kanske kan hjälpa er att hjälpa mig bättre.
   När jag kör igång istallationen går allt som det ska fram tills att (se bild 1, tog bilden lite för tidigt, procent satsen hinner komma till 20%) datorn vill startas om som den tidigare nämnde i installationen.
   När datorn startas om så hamnar den direkt på bild nummer 2, (bild nummer 3 är inzoomad på felkoden) och sedan omdirigeras jag till bild nummer 4 (bild nummer 5 är samma som bild nummer 4, bara att man inte såg andra alternativet med min kamera.)
   När jag trycker på F8 när det är markerat på "Installationsprogrammet för Windows" så omdirigeras jag till bild nummer 2
   Därför kan jag endast välja "Windows 10" för att sedan komma tillbaka till mitt föredetta operativ system, dvs windows 10.
   Hur ska jag gå till väga för att kunna fixa windows 7. Skulle uppskatta det jätte mycket, tack på förhand!
   MVH JAKOB