Jump to content

Viktiga systemfiler som dllhost.exe och winlogon.exe går inte att starta


sanmare

Recommended Posts

Hej,

 

har problem med att alla siffervärden för minnesanvändning har försvunnit ur den tabell som finns under Processer, som bl.a. nås gnm Aktivitetshanteraren. Samtidigt har jag konstaterat att en hel rad processer inte startar själv och inte heller går att starta. Bland dessa finns dllhost.exe, winlogon.exe, services.exe, crss.exe, lsm.exe, wininit.exe och audiodg.exe.

 

Datorn går, än så länge, normalt, men program som jag kört i flera år, som Systemspel i Sverige (ett Stryktips- och Lotto-program) har börjat krångla. Den har inte skapat några s.k. systemåterställningspunkter på ett par, tre månader. Jag tror att jag själv ställt till det med alltför många registerrensningar och systemoptimeringar, visserligen med välkända program, men ändå. Datorer verkar inte må bra av att städas för mycket.

 

Det jobbiga är att jag inser att jag blir tvungen att lämna in den för service, trots att jag "skött mig" och alltid bränt backup-dvd, backup på mobil hårddisk, osv. Detta för att jag inte vet hur jag ska få dessa backuper att fixa till datorn. Så det kostar väl drygt 1000 kr, och sedan, när jag fått tillbaka den, kommer jag att få ägna veckor åt att fixa till program och inställningar så att jag får den som jag vill ha den igen.

 

Jag undrar framför allt om någon känner igen problemet med att Processer inte visar några siffervärden, utan bara tomrum och sedan texten kB? Tabellen sorterar fortfarande rätt, så att det program som drar mest arbetsminne osv. placeras överst om man klickar på den kolumnen.

 

Steffi Sanmare

Link to comment
Share on other sites

Kanske en återställning med hjäp av installationsskivan kan lösa ditt problem? Jag har inte behövt göra det själv ännu men om du startar din dator med skivan så kommer den att läsa in filer och sedan ge alternativ om du vill installera eller reparera ett redan installerat OS. I reparationsmeny finns en funktion för att återställa datorn med backup från skiva. Kanske värt att kolla?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...