Gå till innehåll

janhol

Medlem
  • Innehållsantal

    95
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    4

Allt postat av janhol

  1. Håller också på att ladda ner.... tar tydligen lång tid att installera.... hållit på minst 30 minuter nu....
  2. Sökte också manuellt på bägge mina 2 datorer och då dök uppgraderingen upp.
  3. Vadå idiotisk? Tycker den är toppen. Har man råkat ut för utpressningsprogram så vill man inte göra det igen. Funktionen är ju avslagen som standard så det är ju upp till var och en om man vill använda den!
  4. Koppla alltid ur alla USB-enheter vid uppgradering!
  5. Inga som helst problem med någon av mina 3 datorer.
  6. Ingen vet hur länge det gäller. Man klickar i en ruta under starten av uppgraderings processen.
  7. Inga usb enheter som spökar?? Microsoft rekommenderar ju att man alltid ska koppla ifrån allt som är kopplat via usb vid uppgradering.
  8. Bra förklarande sida om allt med HDMI (som finns i 4 olika typer). https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/hembio/bild-och-ljudoverforing/hdmi-kablar
  9. Sökte med frasen "kryssruta i word 2013" i Google och fick upp 1.930 resultat. Nedan ett av dem: https://support.office.com/sv-se/article/Skapa-en-checklista-i-Word-dd04fa4f-2ca7-4543-8818-c469eca9f45c
  10. Jag har själv exakt det kortet i min dator. Har tankat hem Win10 Auto Installation Program (SID:1795287) som finns via länken i "Turbopump" inlägg ovanför detta inlägg. Fungerar perfekt.
  11. janhol

    Win 10

    Efter uppgradering från äldre Windows 7, 8 eller 8.1 till Windows 10 ligger mappen "win.old" kvar i 30 dagar för att man ska kunna backa sin uppgradering om man vill det av något skäl. Mappen raderas automatiskt efter dessa 30 dagar.
  12. Om du har en dator med Windows 8 kan du uppdatera gratis till Windows 8.1. Och till skillnad från tidigare uppdateringar av Windows laddar du ned den här uppdateringen från Windows Store. Se mer via följande länk: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/update-from-windows-8-tutorial
  13. Gå inte via Kontrollpanelen (om du nu gör det...). Klicka på startknappen längst nedtill vänster och välj Inställningar i menyn. Klicka sedan på System och sedan Om. Fungerar åtminstone för mig.....
  14. https://www.reddit.com/r/windows/comments/3gsoin/edge_does_not_start/ Har raderat bort delar av inlägget. Då länken fortfarande innehåller en eventuell lösning låter jag det vara kvar... fortsättningsvis undanber vi oss otrevliga kommentarer. //Mod
  15. Här en bra länk hos Microsoft hur man byter ägare på en fil eller mapp: https://technet.microsoft.com/sv-se/library/cc753659.aspx Har modererat bort delar av inlägget. Otrevligheter klarar vi oss utan! // Mod
  16. Helt rätt Cecilia. Nej man kan ju inte lita på ETT ställe att ha sina filer. Har gjort bat-filer med robocopy kommandot som tar backuper av mitt innehåll på OneDrive till en annan dators disk + en usb-disk. Skönt just med robocopy som gör synkroniserad backup, dvs jämför om något ändrats mellan källan och backupen, det går snabbt som bara den.
  17. Skaffa Office 2016 via prenumeration. Då får du ju även frritt 1 Tb lagringsutrymme på OneDrive. Billgiaste sättet att prenumerera på Office 365 är att gå ihop 5 stycken och ta Home varianten så kommer man undan med 18 kr i avgift per månad och person (dator). Varje person får sitt egna 1 tB på OneDrive. Som sagty: Minst sagt prisvärdt. Office 365 uppgraderas varje månad autmatiskt med allt från buggfixar till nya saker. Skillnaden mellan Office 2007 och Office 365 är inte stor när det gäller det som finns i 2007:an. Sedan tillkommer de nya sakerna men Microsoft har verklgen en bra gratis online skola där man kan lära sig allt: https://support.office.com/sv-se Klicka sedan på "Utbildningscenter för Office".
  18. Självklart Windows konto. Massor med fördelar... synkning med mina andra datorer, lätt att utan annan inloggning nå OneDrive där jag har alla mina filer (har alltså INGA filer typ bilder, dokument, m.m. på de olika datorerna), samma sak med Office 365 som jag prenumererar på.
  19. Titta på bilden i inlägg #2 ovan, slå av "Ange tidszon automatiskt"
  20. Så sant så, det du skriver Cecilia, om hårdvara som kan spöka....... På min huvuddator har jag ett tangentbord och en mus från SteelSeries. Om jag inte drar ur båda dessa ur usb uttagen när jag nyinstallerar eller gör en uppgradering typ den nyss utkomna Update 1511 så hänger sig hela datorn vid första omstarten och man får felmeddelande att installationen inte kan fortsätta.
  21. Tja, du har ju satt at hämta tidszon automatiskt. Det kan vara någon inställning hos din ISP eller din router som gör att det byts tidzon till Kanada..... Slå av inställningen för att ange tidszon automtiskt så löser du nog alla problem.
  22. Det är ju bara att skriva en bat fil med kommandot shutdown som du väcker vid önskad tidpunkt med task hanteraren. Starta kommandotolken och skriv help shutdown så ser du en mängd olika optioner du kan använda till kommandot beroende på vad du vill göra.
×
×
  • Skapa nytt...