Gå till innehåll

Vart är Utvecklingen på väg? - Windows Uppdateringar


Opptokoppter

Recommended Posts

Sägs att Microsoft älskar Feedback? :)

Ok bra, dags för lite konkret Criticism omkring hur man Definierar och Rubricerar släppta uppdateringar.

Vi befinner oss i modern tid & året är 2011.

Ska en användare behöva mötas av något Så Här INTETSÄGANDE ??????????

Min kommentar: .....``Bedrövligt man inte kan se vettig information om uppdateringen direkt i samma fönster´´

``Så jobbigt trött på ideligen se det här så man blir uttråkad´´

PlUwv.png

Just meddelande av slaget...'Ett säkerhetsproblem har upptäckts som kan ge en icke autentiserad fjärrangripare åtkomst till och kontroll över ditt system. Du kan skydda datorn genom att installera den här uppdateringen från Microsoft. När du har installerat uppdateringen måste du kanske starta om datorn.'

Man upprepar detta nästan som ett MANTRA av enbart kommersiella skäl av att vilja DÖLJA vad uppdateringen i själva verket egentligen innehåller, vad som syftas på, vad som upptäckts och vad de medför att installera densamma i påföljande konsekvens. Information som borde framhävas Väl synligt åtkommligt i nära sammanhang med Alla fönster där uppdateringen hanteras både före & efter installation och Inte enbart på en avlägsen samlingssida på webben.

Med tanke på bilden så hade just den uppdateringen (KB2570947) följande viktig innehållsdeklaration.

Till råga på allt så går de Än Idag inte att Kopiera länkarna 'More information' ej heller andra direkt i Utforskaren.

Begränsningen till varför stöd inte finns skylls antagligen på "säkerhets relaterade anledningar" framför den närmre sanningen att man helt enkelt ännu inte insett nyttan med de och ansett funktionen som en möjlig förbättring.

General Information

Executive Summary

This security update resolves a publicly disclosed vulnerability in Microsoft Windows. The vulnerability could allow remote code execution if a user opens a legitimate rich text format file (.rtf), text file (.txt), or Word document (.doc) that is located in the same network directory as a specially crafted dynamic link library (DLL) file. An attacker who successfully exploited this vulnerability could gain the same user rights as the local user. Users whose accounts are configured to have fewer user rights on the system could be less impacted than users who operate with administrative user rights.

This security update is rated Important for all supported releases of Microsoft Windows. For more information, see the subsection, Affected and Non-Affected Software, in this section.

The security update addresses the vulnerability by correcting the manner in which Windows components load external libraries. For more information about the vulnerability, see the Frequently Asked Questions (FAQ) subsection for the specific vulnerability entry under the next section, Vulnerability Information.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

99% eller troligtvis ännu fler bryr sig över huvud taget inte om uppdateringar, dom bara installerar och ser glada ut. För den mer avancerade användaren finns det mer information att få men jag tycker inte att det är hela världen att texten är väldigt generell.

Det jag skulle önska däremot är att man tar bort den generella texten helt och bara hänvisa till mer information då det är själva resultatet för de mer avancerade användarna som vi som vill se mer information. Vi måste ändå klicka på länken för att få mer info.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja ni får ursäkta men råkade ha en såndär 9/11 dag då allting bara rasar samman och man bara klagar & gnäller.

Trycker in en glad smajlis så inte uppfattas som allt för irriterad :D

Men som ni bägge är inne på så borde texten ersättas med något annat då de inte säger något utan bara pekar på en rubricering som hänt.

Är inne på samma resonemang om man tänker på felsökning. Vad mycket tid som kunde sparas om man genast kunde se vad varje uppdatering spelar för roll och vilka detaljer i systemet som uppdateringen har påverkat. Som det är nu så framgår inte dem sakerna utan man besöker sidan eller följer länkarna till sidan. Sedan kräver de ju av användaren att man har en del erfarenhet i förstå dem tekniska bitarna i informationen + engelska annars blir inte utbytet speciellt framgångsrikt och man sitter där framför skärmen som ett enda stort frågetecken.

Eftersom man sällan förstår vad enskilda uppdateringar har gjort med systemet efter saker börjat trassla till sig så har de ungefär blivit samma utgångsläge som procenten som nämdes...Man litar helt enkelt på dem uppdaterngar som installerats & så fortsätter man leta efter fel någon annanstans. Det är ju en sak om man jobbar med en stor mängd datorer - i ta den tiden de tar - i leta bland enskilda uppdateringar & hitta fram till en lösning som hjälper. Men gäller de bara ens egen dator så är de ju nästan inte försvarbart att lägga ner samma arbete i gå igenom den informations mängden som de innebär att leta efter kanske en enda liten uppdatering som hela felet hänger på. Blir lite som "nålen i höstacken"

Det är nog kanske därför också som majoriteten bara kör på för tiden finns inte i leta själva.

De står & väger där mellan dem vanliga slutanvändarna och dem större datorparkerna som de ser ut i detta läget i vad som är rimligt.

Hoppas man kan förenkla & förbättra dem här sakerna så alla kan få lika stor nytta & glädje oavsett användare rakt över.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Alla har vi såna dagar :) Det behöver inte nödvändigtvis innebära att det är något negativt snarare tvärtom. Kritik föder diskussion som om den hålls konstruktiv kan leda till något bra. Att bara nicka och säga "ja" till allt leder inte till något positivt.... men nu ska jag inte babbla mer om det!

Utgångsläget är att alla uppdateringar som släpps på Windows Update är noga testade, men vi vet att det händer att vid enstaka tillfällen ställer uppdateringar till problem, och då är läget problematiskt. Windows 8 kommer att erbjuda vissa förbättringar på det området men redan idag finns systemåterställning som kan användas för att rätta till eventuella problem man stöter på. Däremot är det bara en workaround om det i sig är fel på en uppdatering och problemet kommer då att återuppstå så fort uppdateringen installeras på nytt...då är vi definitivt vid läget att leta efter en "nål i höstacken".

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...