Jump to content

Komplement till CCleaner för att städa i registret.


Recommended Posts

Registry First Aid Platinum från Avanquest

Jämfört med många andra så kvalade denna in bland dem mest proffsiga enligt eget tycke.

Bästa grejen ligger i kunna ta Snapshots & jämföra mellan om man testar program / funktioner / inställningar i systemet. Kunna spara backups på registret är ju också en tillgång. Allt ingår m.m :)

Edited by Opptokoppter
Link to comment
Share on other sites

Fixade det med regedit, det är väl lämpligt att tillägga att regedit inte är ett program för amatörer...

Kollade runt lite i registret när jag var ändå där och CCleaner gör ett bra jobb, men fixar inte allt.

Jag rekommenderar att man låter CCleaner rensa registret ungefär 3 till 4 gånger om året!

Link to comment
Share on other sites

Jag rekommenderar att man låter CCleaner rensa registret ungefär 3 till 4 gånger om året!

Jag brukar nog spontanköra både register och diskrensning ungefär så många gånger. Men utöver det så kör jag det även varje gång jag avinstallerat något.

Link to comment
Share on other sites

Fråga / Undran.

Såg för en tid sedan på forumet, kommer inte exakt ihåg när det var, tror att det var en rekomendation,att man skulle vara försiktig med att rensa i registret.

Det som man exempelvis rensar bort med CCleaner, kan inte det eventuellt komma till andvändning någon annan gång ?? till eventuellt nya program, uppdateringar med mera ?? när det väl är borttaget så är det det. Eller är det bara att ta bort det som CCleaner rekomenderar ??

Visserligen kan man ju säkerhetskopiera Registerproblem, och eventuellt lägga tillbaka det som man tagit bort, men kan inte det då även ställa till problem i ett senare skede ??

Hoppas att jag förklarat så att ni förstår.

Själv har jag ännu inte rensat något i registret, men CCleaner rekomenderar 47 poster hos mig att ta bort.

Ha en bra kväll alla på forumet.

Lasse B

Edited by Lasse B
Link to comment
Share on other sites

Jo Lasse du har helt rätt i att det KAN bli problem. Men jag orkar ärligt talat inte ens kolla vad det är CCleaner vill ta bort numera. Jag har använt det så länge utan problem att jag helt litar på att det inte tar bort något viktigt. CCleaner är kännt för att städa "snällt". Det finns program som städar mycket mer än vad CCleaner gör, men då är ju också risken större att något viktigt åker med. Om CCleaner någon gång trots allt skulle sabba mitt system så är det ju bara att isntallera om det, det är ju ändå skönt att få ett helt nytt fräscht system då och då. :)

Link to comment
Share on other sites

Jag har en ganska nyinstallerad dator med windows 7 home premium. Jag passade på att ladda hem Wondershare LiveBoot program (f.n. gratis någon dag till).

Med det kan man bl.a. göra skilda backuper på systemet, mbr och registret. Min backup på systemet komprimerat blev 6,11 GB stor. Backupen på registret blev 62mb stor.

Min tanke är nu att låta registret vara helt ifred och låta windows självt bestämma vad som skall finnas där. Det kan ju vara intressant att se hur mycket det kommer att växa under en viss tid e.x. 6 månader, om datorn kommer att bli segare och segare plus om det uppstår andra e.v. fel i datorns funktion.

Jag brukar testa lite olika program och behålla vissa men avinstallera andra som jag inte tycker är bra. M.a.o. borde registret växa.

Reflektioner innan är att registret tar upp väldigt lite plats i förhållande till systemet. Frågan uppstår om det egentligen har någon betydelse att hålla på och rota i det. Detta med tanke på att datorn skall fungera bättre, bli snabbare e.t.c.....

Link to comment
Share on other sites

Jag har under en längre tid använt Ccleaner och även andra registerrensarprogram och vet att Ccleaner städar ganska snällt i registret mot andra sådana program. Jag kommer att fortsätta använda Ccleaner men bara för att rensa "skräpfiler" med. Just nu föreslår registerrensardelen av Ccleaner att jag borde ta bort 74 registerposter. Det kliar i fingrarna att ta bort dom men jag låter bli.

Link to comment
Share on other sites

Jo jag har då kört CCleaner sedan stenåldern, var även med och översatte ett tag.

Sådana här trådar (vilket OP vet som "trollar" som vanligt) ger bara "newbies" myror i huvet om de har en krånglande dator.

Funkar inte CCleaner så bör en burk formateras och installeras om...... sen finns det en mycket liten användarkrets som ev behöver mer avancerade program.

Link to comment
Share on other sites

Sådana här trådar (vilket OP vet som "trollar" som vanligt) ger bara "newbies" myror i huvet om de har en krånglande dator.

Jag har ingen invändning mot användning av CCleaner för att rensa registret, som en möjlighet om man har en "krånglande dator", men det var ju inte det tråden ursprungligen handlade om.

Det jag ifrågasätter är nyttan av att regelbundet köra registerrensning i tron att datorn skall bli snabbare, fungera bättre e.t.c. Inte ens du plun kan väl förneka att det finns risker att "f-ck-a upp" hela datorn om man lyckas radera fel registerposter. Det kanske inte är någon nackdel för "newbies" att få veta det också.

Sen det där om att jag "trollar som vanligt" känns lite orättvist och överdrivet, men det kanske du själv har bättre erfarenheter av som "gammal forumräv".

Edited by Gepe
Link to comment
Share on other sites

Jag vet ju inte om han halkade på tangentbordet när han skulle skriva GP.

Edit: Har nu lyckats ta reda på att OP betyder Original Poster, och således syftar på trådskaparen, alltså inte mig. Och då kan man ju svara med att WYSIWYG så har allt blivit klarlagt :blink: .

Edited by Gepe
Link to comment
Share on other sites

Jo... OP används då flitigt i utlänska forum och OPs skrivning gäller då för att undvika off-topic.

OP i det här fallet är enbart ute efter att trolla ! Just den här frågeställningen är en "klassiker" där sk "noobs" med icke fungerande datorer sätter igång och febrilt provar en massa program med ofta ännu sämre resultat som följd pga att de inte förstår programmen eller att de är för "aggresiva".

Jag har rensat massvis med burkar i min bekantskapskrets och Ccleaner gör sin jobb med att ta bort ofta GB :angry: med "dynga" från en seg dator.

I mitt standardkör så ingår:

- CCleaner, historiken urbockad eftersom de flesta vill ha den kvar ! Sedan en registerstädning inkl backups.

- Auslogics disc defrag

- Koll antivirus, lägger på AVG, vid misstanke om virusangrepp även Antimalware, ofta hittar man en utgången Njorton-version....

- Koll Windows Update

Efter det är de flesta mycket nöjda...... :)

Om inte så är det oftast en ominstallation som gäller !

Edited by plun
Link to comment
Share on other sites

No hard feelings plun (eftersom det tydligen är engelska som gäller). "Sorry" att jag inte visste vad OP står för. Den enda OP jag känner till är OP Andersson och vet att han river.(iallafall i snapsvisan).

Jag håller helt med dig om att CCleaner är ett av de program jag alltid installerar i mina och andras datorer efter en nyinstallation. Man kan ju ställa in det att rensa skräpfiler utan att datorägarna begriper det, men nöjda är dom och det är ju huvudsaken.

När det gäller registerrensardelen så har jag med tiden blivit mer tveksam. Det kanske beror på att datorerna prestandamässigt numera har blivit så mycket bättre att man inte märker skillnad efter en registerrensning överhuvudtaget. Förr när datorerna började sakna sting och skärpa så tog även jag till alla knep och där ingick förstås att plun..dra registret på onödiga poster. Efter det kände man sig helt övertygad om att datorn gick som en oljad blixt igen. Men det var som sagt förr i tiden.

Link to comment
Share on other sites

Jo men det är ju en uppgift som tar några timmar med varje dator....... vilket inte ägaren ofta förstår som sitter med sin "sunkiga burk" :P

Jag litar stenhårt på CCleaner, har aldrig svikit mig, gör sitt jobb snabbt och effektivt på dessa datorer.

:)

Link to comment
Share on other sites

Jag litar stenhårt på CCleaner, har aldrig svikit mig, gör sitt jobb snabbt och effektivt på dessa datorer.

:)

Hej plun!

Jo, CCleaner förlitar jag mig på.

Under ständig utveckling på ett adekvat sätt.

Har bevisat under många år att det inte skapar några biverkningar.

Med en dåres envishet rekommenderas till mina bekanta.

B)

Link to comment
Share on other sites

Med en dåres envishet rekommenderas till mina bekanta.

Jo men det är ju inte med "dåres envishet" man hittar GB med junk i "noobens" dator... det bara är så. :wacko:

Sen får de flesta inte "häcken ur vagnen" utan man måste göra något själv.

Bärbara burkar får de leverera hem till mig själv för "totalstädning", då kan jag köra hela "kitet" i lugn o ro ...... :)

---

Edited by plun
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...