Jump to content

Windows 8 "It’s what happens when Ugly and Stupid get drunk".


Myggan63

Recommended Posts

Jag vet inte vad som är rådligt att skriva. Men följande artikel om Windows 8 är intressant: http://www.extremetech.com/computing/120497-windows-8-wont-kill-the-desktop-but-dont-worry-were-still-screwed

"It’s what happens when Ugly and Stupid get drunk and make a baby inside Fukushima’s minimum safety perimeter"

Windows8-Start-CP-640x372.jpg

"Calling the above “ugly” isn’t fair. It’s not ugly. It’s what happens when Ugly and Stupid get drunk and make a baby inside Fukushima’s minimum safety perimeter. (If you want to see it in action, Sebastian has uploaded a video of a multi-monitor Windows 8 setup.)"

Link to comment
Share on other sites

Trevlig video, tittade igenom hela klippet och visar väldigt bra hur systemet framstår med två skärmar.

Från en lekmans synvinkel ett väldigt barnsligt os som byggts upp efter väldigt primitiva förenklade mallar. Ett os som bygger på överbrygga, generalisera och basera allt på genomsnitt oavsett underliggande hårdvara.

Det är just kärnan i detta, den innersta kontentan i varför hela detta fenomenet uppstått.

Till glädje för Microsoft för tillfället i PR syfte och på samma gång i andra änden, problemet för PC användare.

Skrattar bäst som skrattar sist....Vem vet vad detta kommer betyda för Microsoft lite längre fram?

Hävdar personligen att Microsoft måste släppa den här temporära inbillningen och drömmen för den håller inte i praktiken. Man kan inte köra samma gränssnitt på alla typer av skärmstorlekar som enheter, iaf inte på detta förenklade sättet som man nu har utvecklat. Alla med vett & förståndet i behåll kan ju lätt inse vad som då tangerar att hända. Ett Tablet os som kommer plana ut åratal av utvecklingsarbete som gjorts på PC sidan. Att acceptera det här är ju detsamma som tillåta Microsoft att slänga bort mängder av resurser som lagts ner i jobb med ta fram ett gränssnitt som blivit allmänt accepterat och erkänt som en praktisk och effektiv modell att arbeta i och fortsätta jobba vidare på när det handlar om desktop baserade system. Räknat i kapitalvärde så handlar det ju om ansenliga summor som en vanlig människa knappt kan överskåda, något som man nu bara lämnar därhän till förmån för mobila enheter surfplattor och tablets.

Vad händer om ett företag missköter sitt anseende i den huvudsakliga produkten som gjorde dom kända en gång i tiden?

När det rör sig om Microsoft som företag och bolag så kommer det alltid eller i vart fall under lång tid framöver att vägas samman med bilden av kontorsdatorer och desktop baserade operativsystem. Det är en visuell bild som Microsoft aldrig kommer att kunna tvätta bort och förtränga hur mycket man än försöker anstränga sig. Det är något som sitter där som en vattenstämpel i alla tider. Har Microsoft råd rent ekonomiskt att leka på det här viset, jag bara undrar och speciellt under en period som vi nu befinner oss i med vacklande finanser i världen. Håller man på och tramsar på detta viset så kanske vi inte ska bli överaskade om vi kommer få uppleva företaget på ruinens brant och kanske på sikt övertaget av t.ex IBM eller några andra. Kan andra gå i KK, så varför inte MS. Alltihop är bara ett PR jippo om en produkt som framstår som rena skämtet inriktat för en ung publik. Tycker det är skamligt med företag som jobbar med riktad reklam till barn & unga. Direkt olämpligt. Dom kunde väl åtminstone använt skydd!

Edited by Opptokoppter
Link to comment
Share on other sites

Först tänkte jag bara typ "huh? nu är opptokoppter igång och svamlar igen" men mot slutet började det bli förståeligt och nu kan jag bara hålla med. Trams är precis vad det är. Det är så dåligt genomtänkt att det känns oseriöst och overkligt. Jag nog inte riktigt fattat att previewen faktiskt har kommit, att vi faktiskt fått se det som komma skall. Det känns fortfarande som att snart ska vi få se mer! men this is it, MS nästa stora satsning. Tråkigt.

Link to comment
Share on other sites

"Dad tries to use Windows 8".

"Chris Pirillo’s (of Lockergnome fame) dad tries to use Windows 8 for the first time."

windows-8-chris-pirillos-dad-start-button-348x196.jpg

"You and I might know that tapping the Windows key on the keyboard pops up the Start Menu/Screen, but as the video below makes clear, “real people” do not. In the video, Chris Pirillo’s (of Lockergnome fame) dad tries to use Windows 8 for the first time".

Video:

Källa: http://www.extremetech.com/computing/122125-how-real-people-will-use-windows-8-on-the-desktop-video

Link to comment
Share on other sites

Guest opensource

Haha. Jaaa, alltså.. Att ta bort startknappen för att ersätta den med ett dolt hörn kan väl vara en idé om man skulle spara vertikalt skärmutrymme men eftersom man redan har en taskbar/docka längst ner, som dessutom oftast har mycket ledigt horisontellt utrymme förstår jag inte vad man tänkte. Tycker ju synd om pappan när han letar.

Link to comment
Share on other sites

Har Microsoft råd rent ekonomiskt att leka på det här viset, jag bara undrar och speciellt under en period som vi nu befinner oss i med vacklande finanser i världen.

Så sant, jag fundera i samma bana i en annan tråd.

Och jag fattar inte deras usla marknadsföring.

Operativet skulle inte döpas till Win8, utan till "Windows Touch" (fungerar även till PC)

På så sätt; når dom rätt målgrupp, och slipper bli skjutna i fötterna. Det kallas Win-Win (fyndigt va? :))

Dagens Ledarspalt - mvh Marion.

Link to comment
Share on other sites

Microsoft började förlora kunder redan med windows 7 och nu den här win 8 ännu värre,

bye bye Microsoft

Hmmm... verkligen?

Operativet skulle inte döpas till Win8, utan till "Windows Touch" (fungerar även till PC)

Det var nog det bästa förslaget jag hört fram till idag!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...