Jump to content

Problem med ljud till bärbar Dell Inspiron 4600


matssportlife

Recommended Posts

Hej Jag har ljud problem med min dell inspiron 4600
på enhethanteraren ett ? IDT High Definition audio codc har försökt att på dells hemsida men nej då.

Har xp Home installerat på ny hdd. Eller ska jag testa att installera vista för att se om det funkar. Men inte så kul att göra det i heller.

 

 

namnlös.bmp

Link to comment
Share on other sites

Har du lagt på Service Pack?

Om inte (och av nån anledning inte vill så behöver du installera: http://support.microsoft.com/kb/888111/sv )

 

Enligt teknisk spec så ska ljudkretsen vara AD1980 / ADI ?

Prova dessa: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?lang=eng&DwnldID=12170

 

edit:

Annars finns här: http://www.dell.com/support/drivers/se/sv/sebsdt1/Product/dimension-4600

under Ljud (4) finns en "Analog devices" Gäller. ADI 198x Integrated Audio

 

edit: fel modell :(

Edited by si3rra
Link to comment
Share on other sites

Min erfarenhet av inbyggda ljudkort är att de inte brukar vara särskilt märkesbundna, har man tex Realtek AC'97 ljudkrets så funkar nästan alla moderkortstillverkares drivrutiner för just AC'97, vad som kan bli problem är om det medföljer programvara speciellt för ljudhantering.

 

Testade att googla med "idt high definition audio codec driver", kanske någon av dessa kan funka?

 

 

Idt high definition audio codec driver från Download Cnet.com

 

Idt high definition audio codec driver från HP.com

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag hittade den här sidan när jag googlade på din frågeställning. Tycker det verkar stämma med dina problem. Kanske kan vara värt att testa drivrutinen som löste hans problem....

 

http://www.computing.net/answers/windows-xp/idt-high-definition-audio-codec-solution/189868.html

 

Annars är väl en ledtråd att du ska leta efter en passande drivrutin för Sigmatel audio. 

Edited by Turbopump
Link to comment
Share on other sites

Jag hittade den här sidan när jag googlade på din frågeställning. Tycker det verkar stämma med dina problem. Kanske kan vara värt att testa drivrutinen som löste hans problem....

 

http://www.computing.net/answers/windows-xp/idt-high-definition-audio-codec-solution/189868.html

 

Annars är väl en ledtråd att du ska leta efter en passande drivrutin för Sigmatel audio. 

 

Förstår inte vad jag ska göra där inne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...