Recommended Posts

Hej alla glada.

Jag har igår fixat med hjälp av en person på detta forum att koppla in tjejens externa HDD i hennes router och det funkar utmärkt.

Nu är jag avundsjuk och vill göra likadant i mitt hem.

Men nu är problemet att jag har ingen router utan bara ADSL modem med inbyggt trådlöst internet ifrån Bredbandsbolaget.

Så jag tänkte köpa en router med USB och placera den i köket med min externa HDD.

Men nu enligt andra sidor så kan man inte köpa vilken router som helst utan den ska vara kompatibel med modemet om det ska funka.

Hur ska jag veta om det är kompatibelt? Ska jag köpa samma märke som modemet?

Jag vill inte helst köra testmetoden genom att beställa ett och sen skicka tillbaka om det inte skulle funka och sen köra samma visa igen tills den kompatibla är i mina händer.

Sammanfattning.

Jag vill nå min externa HDD som ska vara i ett annat rum genom en trådlös router men vet inte vilken jag ska köpa.

På datorn har jag Windows 7

Modemet är en Zyxel P-2601HN-F1

Extern HDD är en My Book 500 Gb med egen strömkälla.

Tack på föhand och hoppas ni kan hjälpa mig med detta.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Se om du hittar en router med bättre teknik för att dela usb än dlinks Shareport. Har en själv en router med det men värdelöst om man har flera enheter som ska dela skrivare eller extern hårddisk. Använder själv inte usb-kontakten på routern. Har skrivare och extern disk kopplad till en datori stället.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kan köpa vilken router du vill. Utmaningen blir att konfigurera den router du redan har, inbyggd i Zyxel-modemet. Törs man gissa på Telia, som ISP? Sist jag hade med telia-modem att göra, var dom låsta.

Vad du behöver göra, är att stänga av det trådlösa nätet i Zyxel, och öppna en DMZ-kanal till din nya router. Det vill säga, raka blås igenom Zyxel-routern, för att därefter köra ditt trådlösa nät från nya routern. Så hade åtminstone jag gjort...! ;)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om nu inte 192.168.1.1 fungerar så enligt http://tetrisrocksta...el-p-2601hn-f1/ är det 192.168.1.254.

Det finns ju andra sätt också att lösa de problem som kan uppstå med att ha två routrar efter varandra, t ex ansluta nätverkskabeln från Zyxel-routern till en LAN-port på nya routern och stänga av DHCP i nya routern. Eller se till att de två routrarna använder olika subnet för sina utdelade IP-adresser.

Jag hittade en sida som skrev att Bredbandsbolaget hade bryggat router-delen så att datorerna fick publika IP-adresser i stället för IP-adresser utdelade av en router. Vad har datorn för IP-adress?

Redigerad av Cecilia
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tag inte ut segern i förskott för det är ett riktigt skräpmodem. Mitt första ex av Zyxel 2601 pajade efter 30-60 min och det och det kan vara lite knepigt att få igång webbgränsnittet med låsningar och svårt att överhuvudtaget komma in i webbgränssnittet.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...
 • Liknande innehåll

  • Av Ängegärd
   Hejsan & hallå!!! 
   Har en router D-Link DAP-2695 som jag försöker komma åt admin läget på. Har provat 192.168.x.x men det funkar inte. Har fabriksåterställt den. Men hittar inte rätt ip. Någon som har en likvärdig router?
  • Av crummond
   Snubblade över denna manick på indiegogos sida http://www.indiegogo.com/projects/airtame-wireless-hdmi-for-everyone--2 och är väldigt sugen på denna. Den skickar över bild och ljud från datorn till en skärm/tv trådlöst, för att användas till spegling/extra skärm. Kostnaden blir väl kring 700 med frakt. Har haft funderingar på chromecast, men detta verkar vara en mer komplett lösning. Det jag nu funderar över vad det kan finnas för "flaskhalsar" eller funktioner som saknas?
  • Av darramonde
   Det trådbundna internet fungerar alldeles utmärkt, men det verkar som om att min router inte vill ta emot/skicka ut trådlöst internet.
    
   WAN-indikatorn lyser inte trots att har kopplat routern enligt manualen som följde med köpet.
    
   Jag har även aktiverat DHCP.
    
   Kan någon hjälpa mig?
    
   Jag har en Asus RT56U router.
  • Av hasse99910
   Har en WDC My Book ext. hårddisk på 2 TB, USB 3 & egen strömförsörjning.
   Nu har den helt plötsligt blivit en RAW-partition.... Hade alla mina dokument o.dyl där som verkar ha gått upp i rök.
    
   Den fungerade redan från start lite konstigt.
   I Win XP SP3 så hittades den bara i början när jag installerat drivisarna för den, men i Win 7 & Win 8 så har den funkat. Tills nu...
    
   Tips på att återskapa min filer tar jag gärna emot. Har googlat men inte hittat riktigt vad jag söker.
   Är inget fel på disken enl. Crystal Disk Info.
    
   Vet inte om det stämmer, men WDC skulle ha ett eget filsystem för sina ext. hårddiskar.
   Om det stämmer, finns det då något program att ladda ner för att läsa disken?
    
   Har plockat ut disken ur fodralet och stoppat i den i en en annan dator för att se om ett recoveryprogram hittar något, men det verkar mörkt.
   Vet att jag förverkat garantin, men den är köpt på en lagerbutik och jag vill inte att de kanske raderar/formaterar den.
    
   Finns det någon svensk mailadress till WDC? Har inte hittat någon.
  • Av salala
   I samband med att min leverantör moderniserade tekniken fick jag plötsligt halva hastigheten av vad jag hade före. Enligt min leverantör måste felet finnas på den här sidan av modemet. Kört felsökning och svaret blir den här enheten fungerar Status för enheten ser ni på bilden. Finns ju en hel del inställningar, vad jag vet så har jag inte ändrat något. Har också avaktiverat och aktivera, sökt efter ny drivrutin, den bästa är redan installerad blir svaret. Några tips?


   Fakta: ADSL 12/24,Enligt bredbandsleverantören har jag 22 mb fram till modemet. Enligt bredbandstestet stannar hastigheten vid ungefär 10 mb.(före problemet ca. 17 mb) Testat med nytt modem med samma låga hastighet som resultat.

  • Av janus44
   Har köpt en trådlös router med USB. Enligt manualen så ska man kunna sätta i en 3G USB sticka för att sen kunna ansluta den bärbara datorn trådlöst till internet. Har satt upp modemet enligt manualen och jag kommer åt modemet trådlöst men kommer inte ut på Internet. USB modemet blinkar inte så det verkar som om USB porten på modemet inte är aktiverad. Är de någon som fattar vad jag menar och har några tips.